Ingezonden persbericht


Persbericht:

Radicale koerswijziging Saturnus: "CoverBattle" !

Zeven en een half jaar na de oprichting van The BeachBattle roept Saturnus vanaf januari volgend jaar een nieuwe wedstrijd in Nederland tot leven: The CoverBattle. Zijn bij BeachBattle coverbands totaal niet welkom; voor de CoverBattle staan de poorten wagenwijd open voor het 'feest der herkenning' .

In feite draait Saturnus in de beoordeling welke band per avond wint, het concept van The BeachBattle 180 graden om. Bij de CoverBattle heeft het publiek de grootste invloed op de uitslag. De invloed van de jury is namelijk slechts 20% en het publiek bepaalt voor 80% welke band er wint. De bands die een wildcard winnen (2 naar de halve finales en 1 naar de finale) worden, eveneens in tegenstelling tot bij de BeachBattle, nu juist alleen door de juryleden gekozen.

Er wordt plaats geboden aan 12 coverbands die na uitgekomen te zijn in de voorrondes, ook 1 halve finale en 1 finale dienen te spelen om de titel te kunnen bemachtigen. Bij elk optreden winnen deelnemende bands geld, ongeacht winst of verlies: 50 euro in de voorrondes, 100 in de halve finales en er ligt 150 euro in de finale klaar voor de twee verliezend finalisten. De uiteindelijke winnaar wint op de finale-avond 1.000 euro. Elke avond van het toernooi zullen drie bands aantreden en alle optredens vinden in Scheveningen plaats.

GeĂŻnteresseerde coverbands kunnen zich vanaf nu inschrijven door een email te sturen naar contact@saturnuslivemusic.nl Een demo sturen is niet nodig, wel een telefoonnummer van de contactpersoon en vermelding van een internetbron waar meer informatie over de band te vinden is. De inschrijvingstermijn stopt op 1 december aanstaande of zodra er 30 geldige inschrijvingen door de organisatie ontvangen zijn.

De voorrondes vangen aan op 12 januari 2008, de twee halve finales zijn in april en de finale is gepland op 7 juni 2008, de avond van Vlaggetjesdag. De finale van The BeachBattle is hiervoor overigens verplaatst van 7 juni naar 21 juni 2008. Voor meer informatie over Saturnus kun je naar www.saturnuslivemusic.nl

Saturnus Live Music
Keizerstraat 58
2584 BK
SCHEVENINGEN

Telefoonnummer:
alle dagelijkse zaken: >> 06 - 2123 6714