PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

WG Buitenland, 35 jaar, Europa en China, tegenstrijdige belangen?


Datum: Zaterdag 12 Januari '08

De Werkgroep Buitenland Partij van de Arbeid Noord-Holland Zuid bestaat dit jaar 35 jaar. Dit zevende lustrum willen we vieren met een symposium op zaterdag 12 januari 2008 in het KHL (voorheen koffiehuis van de Koninklijke Hollandsche Lloyd) Oostelijke Handelskade 44 in Amsterdam.

PROGRAMMA (onder voorbehoud):

09.30 uur - Ontvangst met koffie en thee

10.00 uur - Opening door de voorzitter van de werkgroep, gevolgd door een openingsrede van Bram Stemerdink, onder meer oud-minister van Defensie.

10.30 uur - Debat over het onderwerp: "Het Europees Verdrag" tussen Thijs Berman van de PvdA en Erik Meijer van de SP.

Het debat tussen een voor- en een tegenstander van het Europees verdrag vindt plaats onder leiding van Marije Lafebber (Buitenlandsecretaris PvdA) en zal worden gevolgd door discussie met de zaal.

12.00 - 14.00 uur -Middagpauze met ruim gelegenheid om de verschillende stands te bezichtigen. In het KHL kan voor een zeer redelijke prijs worden geluncht, maar ook zijn er in de omgeving diverse snackbars en andere eetgelegenheden. Koffie en thee zullen gratis in het KHL worden verstrekt.

Ook wordt spiritueel voedsel tijdens de pauze verzorgd d.m.v. een pianoconcert door Julius Vischjager.

14.00 uur - forumdiscussie over de relatie tussen China en de E.U. o.l.v. Mirjam Bergervoet, voormalig voorzitter van de Werkgroep. In dit forum zullen zitting nemen: Chantal Gill'ard (Tweede kamerfractie Partij van de Arbeid), Peter Ho(Rijksuniversiteit Groningen), Yvette Lawson. (Amnesty International), Adriëtte Momerson (FNV Mondiaal)

16.00 uur - Slotwoord door Nicolette Besemer, voorzitter van de werkgroep, waarna een feestelijke borrel is gepland tot ongeveer 17.30 uur.

Nadere inlichtingen: via e-mail: buitenlandnh@pvda.nl werkgroepbuitenlandnh@hotmail.com

zie ook de website www.buitenlandnh.pvda.nl