Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 12-01-2008

A32 afgezet na ongeval onder spoorwegviaduct

MEPPEL Vrijdagavond is de A32 in zuidelijke richting ter hoogte van Meppel ruim anderhalf uur afgesloten geweest na een ongeval. Een 30-jarige automobiliste uit Ruinerwold raakte bij het invoegen in een slip en botste tegen de muur van het spoorwegviaduct. Een achteropkomende 36-jarige man uit Nieuw Weerdinge rijdt vervolgens tegen haar auto aan. Daarna rijden nog twee autos op de aanrijding. Geen van de betrokkenen raakt gewond. Nadat het ongeval is afgehandeld en de weg weer vrij is gemaakt is de A32 rond kwart over negen weer vrijgegeven. (08-103426)

Vrouw gewond na ongeval

RODEN Vrijdagmorgen is bij een frontale aanrijding tussen twee autos op de Norgerweg een 40-jarige vrouw uit Roden gewond geraakt. Op de kruising met de Hullenweg sloeg een tegemoetkomende 35-jarige automobilist uit Assen linksaf en zag daarbij de auto van de vrouw over het hoofd. Na de frontale aanrijding botste ze tegen een boom. Ze is met nek- en rugklachten naar een ziekenhuis is Groningen gebracht. (08-103219)

Ongeval na oversteken N34

EES Vrijdagavond zijn twee bestuurders gewond geraakt bij een ongeval op de N34. Een 59-jarige man uit Borger stak vanaf de Schoolstraat de N34 over in zijn auto. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 31-jarige automobilist uit Exloo. De man uit Borger raakte bekneld en is door de brandweer uit de auto gehaald. Beide bestuurders zijn naar het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd. (08-103425)

Laat geen waardevolle spullen zichtbaar in de auto liggen!

HOOGEVEEN Deze waarschuwing geven we regelmatig en ook nu weer. Een 38-jarige man uit Foxhol parkeerde zijn auto vrijdagmorgen aan het Reviusplein. Toen hij s avonds terug kwam bij de auto was een ruit ingeslagen en een laptop en het navigatiesysteem gestolen. Deze lagen in het zicht in de auto. (08-103423)

Verdachten op heterdaad aangehouden na inbraken

HOOGEVEEN Vrijdagmorgen kreeg de politie een melding van een inbraak in een eethuis in de Hoofdstraat. Agenten waren in de Hoofdstraat in een andere zaak waar een ruit was vernield en liepen naar het adres van de tweede melding. In het pand zagen ze een 21-jarige man uit Hoogeveen die vervolgens kon worden aangehouden. Hij is ingesloten op verdenking van een inbraak en heeft mogelijk met de vernieling ook iets te maken. Dat wordt nader onderzocht. (08-103194)

COEVORDEN Vrijdagnacht heeft de politie een 17-jarige jongen uit Coevorden aangehouden. Hij was binnengedrongen in een verzorgingstehuis aan de Voorde. Daar was hij betrapt door personeel dat de politie waarschuwde. De jongen was inmiddels naar buiten gevlucht, waar hij werd opgepakt. Hij is voor een verder onderzoek ingesloten. Bij de inbraak is niets gestolen, zoals het nu lijkt. (08-103478)

Aanhoudingen bij winkeldiefstallen

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 31-jarige vrouw uit Assen aangehouden wegens twee winkeldiefstallen. In een drogisterij aan het Koopmansplein had ze cosmetica gestolen en bij een andere winkel een jas. Na verhoor kreeg ze een dagvaarding. (08-103390)

Aan de Triade zijn een 40-jarige vrouw en een 21-jarige man, beide uit Assen, aangehouden. In een supermarkt hadden ze samen voor bijna 230 Euro aan cosmetica en scheermesjes gestolen. Daarbij waren ze betrapt en overgedragen aan de politie. Beide kregen een dagvaarding na verhoor. (08-103390)

Politie houdt verdachte gewelddadige diefstal aan

EMMEN Vrijdagnacht kreeg de politie een melding dat in de Wilhelminastraat iemand van zijn fiets was beroofd. Ter plekke troffen agenten een 57-jarige man uit Emmen die vertelde dat een onbekende man hem had geschopt en zijn fiets had gestolen. Na een zoekactie troffen agenten op de Klepel de verdachte, een 35-jarige Emmenaar, aan. Deze werd aangehouden, waarbij hij de politiemensen dreigde te zullen doodschieten. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. (08-103468)

Jongen aangehouden na vernieling buitenspiegel auto

ASSEN- Vrijdagmiddag heeft een 36-jarige man uit Assen een 14-jarige jongen uit Assen aangehouden toen deze de buitenspiegel van zijn auto trapte. De man reed over de Nobellaan en de jongen stond voor het zebrapad. Toen de auto langsreed trapte de jongen naar de auto en daarbij sneuvelde de rechterbuitenspiegel. De benadeelde automobilist stopte en hield de jongen aan. Daarna droeg hij hem over aan de politie. Deze maakt proces-verbaal op. (08-103405)

Pallets en vuilcontainers in brand

HOOGEVEEN Vrijdagnacht is een stapel pallets aan het Raadhuisplein in brand gestoken. Twee vuilniscontainers ernaast ook. De brandweer bluste de brand, op slechts enkele meters van het Compagnieshuis, voordat daar schade kon ontstaan. (08-103483)

Politie treft vuurwerkpistool bij controle

GASSELTE Vrijdagavond controleerden agenten op de Catharinalaan een 21-jarige man uit Gasselte. Hij reed in zijn auto en haalde de onopvallende politieauto met grote snelheid in. Op een stopteken reageerde hij pas na een achtervolging. Bij de controle die uiteindelijk plaatsvond bleek dat de man een vuurwerkpistool bij zich had. Voor de gepleegde overtredingen en het bezit van het pistool kreeg hij een boete van 370 Euro. (08-103435)

Aanhouding na huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft vrijdagnacht een 38-jarige man aangehouden nadat hij thuis zijn vriendin had mishandeld. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (08-103481)

Politie controleert op alcohol bij weggebruikers

COEVORDEN Vrijdagmiddag en avond heeft de politie op meerdere plaatsen in Coevorden van bijna duizend weggebruikers een blaastest afgenomen. Twee daarvan hadden teveel gedronken. Een 19-jarige jongeman uit Coevorden raakte zijn rijbewijs kwijt als beginnend bestuurder met een alcoholpromillage van 1,1.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.