Politie Groningen

Zaterdag 12 januari 2008

Provincie Groningen, 12-01-2008

Veendam: scooterrijder rijdt tegen paaltje

Een 17-jarige scooterrijder uit Annerveenschekanaal heeft vrijdagmorgen op de Molenstreek in Veendam zware kneuzingen opgelopen na een ongeval. Hij reed op de Molenstreek in de richting van de Vrijheidsweg en zag een roestvrijstalen paaltje over het hoofd. Hij botste er tegenaan en raakte gewond. Zijn scooter raakte zwaar beschadigd. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij alleen zware kneuzingen te hebben opgelopen. De politie maakt een rapportage van het ongeval en licht de gemeente in.

Winsum: jongen trapt spiegel van politieauto

De politie heeft vrijdagmiddag een 15-jarige jongen uit de gemeente Ten Boer aangehouden. Agenten brachten een bezoek aan een middelbare school in Winsum, toen de jongen de buitenspiegel van de politieauto kapot trapte op het moment dat de agenten in het gebouw waren. Een aantal leerlingen wist te vertellen wie hiervoor verantwoordelijk was. De jongen werd dan ook ingerekend. De jongen bekende de vernieling en krijgt proces-verbaal. Zijn ouders werden ingelicht.

Pieterburen: rijbewijs kwijt na te hard rijden

Een 36-jarige automobilist uit Pieterburen moest vrijdagmiddag zijn rijbewijs inleveren na meerdere forse snelheidsovertredingen. Een motoragent zag de man van Rasquert naar Den Andel rijden. Daar reed hij eerst met een snelheid van 120 km/uur. Na de Dikemaweg gaf de bestuurder nog meer gas en trapte het gaspedaal in tot 140 km/uur. Vervolgens reed hij met 110 km/uur via Westernieland naar Pieterburen. Tenslotte reed de automobilist met 100 km/uur de bebouwde kom van Pieterburen binnen. Daar werd hij langs de kant van de weg gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft vrijdagmiddag op de Plataanlaan het rijbewijs van een 59-jarige automobilist uit Urk ingevorderd. Tijdens een snelheidscontrole reed hij 121 km/uur, terwijl daar 70 km/uur is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt daarvoor een proces-verbaal in de plaats.

Groningen: meisje rent de weg op

Een 4-jarige meisje uit Groningen is vrijdagmiddag op de Esdoornlaan gewond geraakt nadat ze ineens de weg op rende. Een 77-jarige automobilist uit Groningen kon niet voorkomen dat het meisje tegen zijn auto botste. Het meisje is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze een gebroken been had.

Groningen: met alcohol, zonder rijbewijs

Een 32-jarige Stadjer viel vrijdagnacht op het Gedempte Kattendiep door de mand. Hij reed zonder verlichting en bij een alcoholcontrole bleek hij onder invloed te rijden. Daarnaast werd duidelijk dat hij geen geldig rijbewijs heeft. Daarom wordt hij gekwalificeerd als beginnend bestuurder. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Zijn auto werd bij het politiebureau gestald. Die wordt meegegeven aan iemand met een geldig rijbewijs.

Groningen: snorfietser kijkt te diep in glaasje

Een 33-jarige snorfietser uit Groningen is vrijdagnacht op de Westersingel aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Op het bureau werd ruim
1,25 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Zijn snorfiets bleef achter op het politiebureau en tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt. Deze controle maakte onderdeel uit van een alcoholcontrole in de gemeente Groningen en Haren. In totaal werden 1300 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Zes personen bleken te veel te hebben gedronken. Waaronder de snorfietser, de Stadjer zonder geldig rijbewijs en een Spaanse beginnend bestuurster. Zij had 0,45 promille alcohol in haar bloed en kreeg hiervoor een bekeuring van 264 euro die ze direct moest betalen. Drie bestuurders werden aangehouden vanwege de blaastest, maar zij bleken net onder de toegestane hoeveelheid te zitten. Zij konden zonder proces-verbaal naar huis.

Groningen: drugsdealer ingerekend

De politie heeft vrijdagnacht in de Oosterstraat een 19-jarige drugsdealer uit Groningen aangehouden. Hij vertoonde de hele nacht al verdacht gedrag in de binnenstad. Toen agenten zijn bromfiets controleerden, bleek de eigenaar van de bromfiets in Tilburg te wonen. Tijdens het gesprek met de agenten probeerde hij drugs op de grond te laten vallen. Helaas kwam hij daar niet mee weg en werd hij aangehouden. Hij bleek achttien bolletjes harddrugs bij zich te hebben en een aardige hoeveelheid bankbiljetten. De Stadjer is ingesloten. De bromfiets wordt nader onderzocht.

Winsum: vrachtauto rijdt door na ongeval

Een vrachtauto is vrijdagmiddag op de Provincialeweg N361 bij Winsum doorgereden, nadat hij geen voorrang verleende aan een 22-jarige automobiliste uit Ulrum. De Ulrumse kwam uit de richting van Winsum en op de kruising bij Ranum kwam de vrachtauto uit de richting van de N363. De vrouw had voorrang, maar kreeg dit niet, waardoor ze naast de weg belandde. Een getuige is achter de vrachtauto aangereden en noteerde het kenteken. De vrouw werd onderzocht door
ambulanceverpleegkundigen, omdat ze last had van haar nek. Ze kon vervolgens naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de doorrijder.

Roodeschool: vrachtwagen te zwaar beladen

Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uithuizermeeden krijgt proces-verbaal, omdat zijn vrachtwagen te zwaar beladen was. Hij vervoerde grondstoffen van Roodeschool naar Uithuizen en bij weging bleek de combinatie 56.760 kg te zijn, terwijl 50.000 kg is toegestaan. Het teveel aan lading moest afgeladen worden en de chauffeur krijgt proces-verbaal.

Veendam: vrachtwagenchauffeur verleent geen voorrang

Een 48-jarige automobilist uit Veendam is vrijdagmiddag op de kruising van de Phoenixweg met de Adriaan Tripweg licht gewond geraakt na een aanrijding. Hij reed op de Phoenixweg en kreeg bij de kruising geen voorrang van een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Velp. Een aanrijding was het gevolg en de Veendammer werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij alleen spierpijn aan de aanrijding te hebben overgehouden. De brandweer kwam naar de aanrijding om het wegdek schoon te maken. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Winschoten: auto belandt in tuin

Een 76-jarige automobilist uit Winschoten is vrijdagmiddag op de Burgemeester mr. H.J. Engelkenslaan een tuin ingereden. Ter hoogte van de kruising met de Gasthuislaan verloor hij de macht over het stuur en reed hij al slingerend de kruising over. Hij botste tegen een stenen muur en kwam overdwars in een tuin terecht. Het hek van de woning ernaast raakte beschadigd. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Een blaastest wees uit dat hij geen alcohol had gedronken. De auto raakte zwaar beschadigd, waardoor het kentekenbewijs werd ingevorderd. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Hoogezand: proces-verbaal voor afval verbranden

Een 36-jarige man uit Hoogezand krijgt proces-verbaal voor het verbranden van afval. Hij had zijn schuurtje aan De Savornin Lohmanlaan opgeruimd en een hoeveelheid laminaat in brand gestoken in zijn achtertuin. De brandweer moest er met twee autos aan te pas komen om het vuur te doven.

Scharmer: Stadjers ingerekend voor drugsbezit

De politie heeft vrijdagnacht twee 20-jarige Stadjers aangehouden voor drugsbezit. Tijdens surveillance op de A7 zagen agenten de Stadjers in een auto zitten. Omdat ze pech hadden, stonden ze langs de A7 met de noodverlichting aan. Een van het duo gedroeg zich zenuwachtig en na controle bleek de auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd te zijn. Bovendien hing in de auto een penetrante drugslucht. De agenten vorderden de uitlevering van drugs en die kwamen ook te voorschijn. Ze bleken zeven gram harddrugs, vijf gram softdrugs, een aantal mobiele telefoons en een geldbedrag bij zich te hebben. De drugs en de goederen werden in beslag genomen. De Stadjers werden aangehouden en ingesloten voor onderzoek. De auto werd afgesleept. Onderzoek in de auto leverde nog een zakje en een gram aan softdrugs op. Naast proces-verbaal voor beide heren voor het drugsbezit, krijgt de bestuurder ook proces-verbaal voor de verkeersovertredingen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1175, aantal overtredingen: 162, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1633, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.