Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 12-01

BREDA, 12 januari 2008

Bredanaar aangehouden met 800 hennepstekjes

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag kort voor 14.45 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden wegens het bezit van softdrugs. Hij was samen met een andere man op de Markkade bezig met het overladen van hennepstekjes in zijn auto. Surveillerende agenten zagen dat en gingen erop af. In de auto werden zon 800 stekjes aangetroffen. Toen agenten de twee mannen wilden aanhouden, verzette de 34-jarige zich, zodat de andere man met zijn auto kon ontkomen. De Bredanaar is op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vijf winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie in Breda heeft vrijdagmiddag- en avond de handen vol gehad aan vijf winkeldieven die op diverse locaties hun slag probeerden te slaan.

Een 46-jarige Amsterdammer werd bij een supermarkt aan de Bisschopshoeve in de kraag gepakt. Dat gebeurde rond 16.00 uur. Hij had geprobeerd om met een tas vol boodschappen (waarde circa 400 euro) de winkel uit te lopen, maar personeel had hem door. De Amsterdammer vluchtte vervolgens weg, maar kon achterhaald worden. Een 43-jarige man uit Amersfoort en zijn 37-jarige vrouw werden kort voor 17.30 uur aangehouden op de Moerwijk. Ze hadden diverse boodschappen niet voor betaling aangeboden.

Bij een supermarkt aan de Haagdijk is rond 19.45 uur een 52-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ook hij wilde zijn boodschappen (waarde circa 18 euro) niet afrekenen.Ten slotte werd kort na 21.00 uur bij een bouwmarkt aan de Grenssteen een 42-jarige Bredanaar aangehouden. Hij probeerde een figuurzaag en bijbehorende spullen mee te nemen zonder ze te betalen.

In alle vier gevallen is proces-verbaal opgemaakt; de vijf verdachten zijn weer op vrije voeten gesteld.

Ook zaterdagmorgen rond 11.30 uur viel er een winkeldiefstal in Breda te noteren. Bij een bouwmarkt aan de Grenssteen wilde een 48-jarige inwoner van Lage Zwaluwe een kniptang en twee coaxstekkers meenemen zonder te betalen. Daarop werd de man aangehouden.

Negen aanhoudingen tijdens horecatoezicht Breda

BREDA: Tijdens het horecatoezicht vrijdagavond- en nacht in de Bredase binnenstad, heeft de politie negen aanhoudingen verricht. Het was over het algemeen redelijk rustig in de stad.

Twee meisjes van 16 jaar uit Klundert en Breda werden door de beveiliging van een disco aan de Visserstraat aangehouden wegens bezit van harddrugs. Ze hadden ieder een zakje speed bij zich. In dezelfde disco hielden de portier later nog een 22-jarige man uit Montfort aan die ook in het bezit was van harddrugs.

Voor het verstoren van de openbare orde door vechten op straat werden een 18-jarige man uit Breda, een 23-jarige inwoner van Terheijden en een 21-jarige man uit Breda aangehouden. Ook een 34-jarige Bredanaar verstoorde de openbare orde en werd aangehouden.

Ten slotte werden een 31-jarige Bredanaar aangehouden die niet voldeed aan een bevel of vordering en een 18-jarige man uit Made gaf een valse naam op.

Er werden vier bekeuringen uitgeschreven vanwege opgeven valse naam, wildplassen en softdrugs (2x).

Dronken automobilisten aangehouden

BREDA: Een 44-jarige automobilist uit Ulvenhout werd zaterdagmorgen rond 00.15 uur aangehouden op de Dorpsstraat wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 440 ug/l, terwijl maximaal de helft (220 ug/l) is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Een 27-jarige automobilist uit Meer (België) werd tegen 02.30 uur aangehouden op de Tramsingel. Hij scoorde 485 ug/l. Ook hij ontving een rijverbod, in zijn geval betrof dat vijf uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul