Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 12-01

BERGEN OP ZOOM, 12 januari 2008

Belg aangehouden na vondst 30 kilo hennep in auto

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagavond rond 18.30 uur een 19-jarige inwoner van Deurne (België) aangehouden wegens het bezit van softdrugs. De man was aan het einde van de middag al naar het bureau gebracht voor identiteitscontrole. Agenten troffen hem aan op de parkeerplaats aan de Guido Gezellelaan. De Belg gaf aan dat hij als passagier in de auto had gezeten die de agenten vanaf de Olympialaan hadden achtervolgd. Daar zagen ze de bewuste auto samen met een andere auto harder rijden, nadat beide bestuurders de agenten hadden gezien. Nadat de Belg voor controle na het bureau werd gebracht, doorzocht een agent de auto. Daarin werd een sporttas met circa 30 kilo hennep aangetroffen. Daarop werd de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van de Belgische auto en de herkomst van de softdrugs.

Twee Bergenaren verdacht van bedreiging en belediging buschauffeur

BERGEN OP ZOOM: Twee mannen uit Bergen op Zoom (18 en 20 jaar) zijn vrijdagavond rond 20.45 uur aangehouden wegens belediging en bedreiging van een buschauffeur. De chauffeur en het tweetal kregen het in de bus aan de stok, waarna de chauffeur langs het bureau aan de Jacob Obrechtlaan reed en stopte. Bij de balie legde hij uit wat er was gebeurd, waarop agenten de twee mannen aanhielden en uit de bus haalden. Volgens de chauffeur werd hij bedreigd en beledigd toen hij de 20-jarige verdachte had gevraagd de muziek van zijn GSM wat zachter te zetten. De twee mannen ontkennen bedreiging en belediging; de politie stelt een onderzoek. Na verhoor zijn de twee verdachten in vrijheid gesteld.

Winkeldievegges in de kraag gepakt

ROOSENDAAL: Twee meisjes van 15 en 16 jaar uit Roosendaal is vrijdagavond rond 20.45 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Het tweetal probeerde bij een winkel aan de Tussen-de-Markten een paar schoenen te stelen, maar bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Beide meisjes zijn na verhoor heengezonden; bekeken wordt of ze in aanmerking komen voor verwijzing naar bureau HALT.

Lastige stapper aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: In het horecatoezicht in de binnenstad van Roosendaal is zaterdagmorgen rond 02.45 uur een 36-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden. De man werd een café aan de Markt buitengezet en bleef in discussie met de portier. Agenten die polshoogte namen, vorderde de man weg te gaan. Ondanks herhaaldelijke verzoeken gaf hij daaraan geen gehoor. Daarop werd besloten hem aan te houden waartegen de verdachte zich hevig verzette. Na een nachtje op het bureau is de man zaterdagmorgen weer op vrije voeten gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt

Beschonken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

ZEVENBERGEN: Op de Oranjelaan is zaterdagmorgen rond 03.00 uur een 24-jarige automobilist uit Vlaardingen aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een controle blies de man 350 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bovendien bleek de Vlaardinger niet over een rijbewijs te beschikken. Na verhoor is hij heengezonden; proces-verbaal voor beide feiten wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul