Persberichten Achterhoek 120108

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Eibergen - Bejaard echtpaar slachtoffer van babbeltruc    |
Twee onbekende dames hebben hebben donderdagmiddag 10 januari een bejaard echtpaar in Eibergen beroofd van hun bankpas door middel van een babbeltruc. Later op de middag is met deze pas 1250 euro gepind.

Rond 15.30 belden twee jongedames aan bij het echtpaar, met het verzoek hen te interviewen over de Tweede Wereldoorlog. Het echtpaar werkt mee. Al vrij snel vertrekken de dames weer. 's Avonds gaat de telefoon, een damesstem vertelt dat ze van de bank is en vraagt meneer om zijn pincode, zodat ze zijn gevonden bankpas kan blokkeren. De man geeft dat. Hij ziet dat zijn pas is ontvreemd en doet aangifte.

Het gaat om twee dames, naar eigen zeggen van 18 en 19 jaar oud. De grootste is ongeveer 1.75m. en heeft donker lang sluik haar en heeft een volslank postuur. De tweede vrouw is ongeveer 1.55 m. en heeft blond, licht krullend haar tot op de schouders, en heeft een slank postuur.

De politie waarschuwt voor dergelijke zgn. babbeltrucs. Geef nooit de code van een pinpas aan anderen. Ook medewerkers van een bank zullen nooit om een code van een pinpas vragen. De politie verzoekt getuigen, of mensen die hetzelfde mee hebben gemaakt contact op te nemen. Men kan bellen naar 0900-8844.

|     |De Heurne - Boer overtreedt milieuwet                     |
Een veehouder uit De Heurne is vrijdag 11 januari bekeurd voor het opbrengen van rundermest op een niet-emissiearme wijze in een waterwingebied.

Vanaf 1 februari mag mest weer verspreid worden, maar ook dan geldt dat bij verspreiding op weilanden, de mest emissie-arm, dat wil zeggen in de grond, aangebracht moet worden.Tegen de veehouder wordt proces-verbaal opgemaakt.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --