Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 12-01

OOSTERHOUT NB, 12 januari 2008

Oosterhouter aangehouden na mishandeling zus

OOSTERHOUT: Een 21-jarige inwoner van Oosterhout is vrijdagavond kort voor 19.30 uur aangehouden in de Chopinstraat. Zijn zus had eerder die dag aangifte gedaan wegens mishandeling. Dat gebeurde bij en ruzie vrijdagmiddag in hun ouderlijke woning in Oosterhout-Zuid. De Oosterhouter is in verzekering gesteld. Er spelen al langer problemen tussen hem en de overige gezinsleden.

Jongen in de kraag gepakt na diefstal gereedschappen Raamsdonksveer

RAAMSDONKVEER: De politie heeft een 17-jarige jongen uit Raamsdonksveer aangehouden wegens diefstal van gereedschappen. Hij werd vrijdagavond rond 19.30 uur gearresteerd. De zaak kwam aan het rollen toen vrijdag eerder op de dag een 41-jarige inwoner van Raamsdonksveer zich met een deel van het gereedschap kwam melden bij de eigenaar van het bouwbedrijf. Het materiaal was kort voor de kerstdagen gestolen uit een bestelbus van het bedrijf. De 41-jarige man verklaarde wroeging te hebben gekregen, nadat hij enkele dagen eerder diverse gereedschappen had gekocht. De eigenaar van het bedrijf belde de politie. De 41-jarige man werd vervolgens op het politiebureau gehoord als verdachte van heling. Op basis van zijn verklaring kwam de politie uit bij de 17-jarige jongen. Deze verdachte is in verzekering gesteld.

Vier jongeren aangehouden na nuttigen alcohol

OOSTERHOUT: Kort na 20.00 uur vrijdagavond werden vier jongens uit Oosterhout (14, 15, 17 en 17 jaar) aangehouden op de Schapendries. Een gemeentelijke toezichthouder zag dat de jongens een fles sterke drank nuttigden, terwijl dat daar niet is toegestaan. Hij belde de politie en droeg hen over. Na verhoor op het bureau zijn de jongens heengezonden; naar een passende straf wordt in overleg met bureau HALT gezocht.

Waalwijker begaat diverse verkeersovertredingen

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond rond 23.00 uur een 20-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man reed op de Proffesor Nolenslaan met een onverzekerde bromfiets. De man viel op, omdat hij zonder helm en zonder verlichting reed. Hij werd staande gehouden en agenten stelden een onderzoekje in. De Waalwijker had ook geen geldig bromfietscertificaat en kon zich toch al niet identificeren. Toen zijn naam door het systeem werd gehaald, bleek bovendien dat hij nog gesignaleerd stond voor DNA-afname. Voor zijn verkeersovertredingen kan hij diverse bekeuringen tegemoet zien.

Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde autos

OOSTERHOUT: Een 34-jarige Dongense automobilist is kort na 01.00 uur aangehouden. Hij veroorzaakte kort daarvoor een verkeersongeval op de Bouwlingstraat door tegen twee geparkeerde autos aan te rijden. De man reed echter door, zonder zich in contact te stellen met de eigenaren. Gewaarschuwde agenten kregen informatie door dat de man even later zijn flink beschadigde auto op het Wilhelminakanaal Noord parkeerde. Agenten konden de Dongenaar in de buurt in de kraag pakken. Op het bureau blies hij 850 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen, dat gebeurt vanaf waarden hoger dan 570 ug/l. De Dongenaar zou ook nog betrokken zijn geweest bij huiselijk geweld tegen zijn (ex)vrouw. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

GEERTRUIDENBERG: Op de Stationsweg is zaterdagmorgen rond 03.00 uur een 40-jarige automobilist uit Hank aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man met zijn auto slingeren over de Stadsweg, terwijl hij ook diverse keren de stoeprand raakte. Ze lieten de bestuurder stoppen en vervolgens blazen. Daaruit kwam een score van 710 ugl, voldoende voor invordering van het rijbewijs. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul