Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 12-11

TILBURG, 12 januari 2008

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Een 16-jarig meisje uit Ravels (België) is vrijdagmiddag kort voor 16.30 uur aangehouden in een winkel in de Heuvelstraat. Ze wilde daar een paar handschoenen van 8 euro meenemen zonder die af te rekenen. Personeel had haar plannen echter door. Na verhoor is het meisje in vrijheid gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt.

TILBURG: Bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg werd vrijdagavond rond 21.30 uur een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij had een flesje cola in zijn zak gestoken. Toen hij werd betrapt door winkelpersoneel en werd meegenomen naar een kantoortje, werd hij erg agressief en sloeg een beveiligingsmedewerker tegen het lichaam. De Tilburger is ingesloten op het bureau.

Twee broers verdacht van woninginbraak

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond kort voor 21.30 uur twee Tilburgse broers van 15 en 19 jaar aangehouden op de Maarschalk Wavellstraat. Er was eerder op de avond ingebroken in een woning aan de Karel Doormanlaan en een getuige had enkele jongens gezien die met diverse goederen over straat liepen. Ook zag de getuige waar de jongens naar binnen gingen met de spullen. Het signalement leidde vervolgens naar het tweetal. De broers zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Veelpleger met spelcomputer aangehouden

TILBURG: Een 42-jarige Tilburger, die geregistreerd staat als veelpleger, is vrijdagavond kort voor 24.00 uur aangehouden in de Jan Heijnsstraat. Bij een controle bleek de man een Playstation onder zijn jas te hebben, zonder dat hij een goede verklaring had over de herkomst van de spelcomputer had. De Tilburger is op het bureau in verzekering gesteld, conform de afspraken over veelplegers met het Openbaar Ministerie.

Dronken bestuurders in de kraag gepakt

OISTERWIJK: De politie heeft een 36-jarige automobilist uit Oisterwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde zaterdagmorgen rond 00.15 uur op de Nijverheidsweg. De man blies 460 ug/l en verdiende daarmee een rijverbod van vier uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

TILBURG: Omstreeks 03.15 uur zaterdagmorgen werd een 36-jarige Tilburgse bestuurder aangehouden op de Stappegoorweg. Hij blies 640 ug/l en mocht daardoor zijn rijbewijs inleveren. Dat gebeurt bij waarden vanaf 570 ug/l. Maximaal is 220 ug/l toegestaan.

Stomdronken Tilburger (15) zorgt voor overlast

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft zaterdagmorgen rond 00.30 uur een 15-jarige Tilburger aangehouden. De jongen was behoorlijk onder invloed van alcohol. Agenten reageerden op een melding van een bewoonster aan de Heukelomseweg dat er een onbekende jongen compleet laveloos in de voortuin lag. Toen agenten met deze meldster spraken, vertelde ze dat de jongen in de richting van Berkel-Enschot was gelopen. Op de Bosscheweg troffen agenten inderdaad de jongen aan, zwalkend over de weg en zonder acht te slaan op het verkeer. Op het bureau bleek de jongen zo onder invloed dat ter controle een arts werd gebeld. Die besloot hem naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg te laten brengen, met het oog op een mogelijke alcoholvergiftiging. De ouders van de jongen werden geïnformeerd.

Tilburger mishandelt ex-vriendin

TILBURG: Een 27-jarige Tilburger is zaterdagmorgen rond 03.00 uur aangehouden op de Professor Gimbrerelaan. Zijn ex-vriendin, die in de omgeving woont, had de politie gebeld, omdat de man haar in het gezicht had geslagen. Daarna ging hij er snel vandoor. Agenten zagen kans de Tilburger nog in de kraag te pakken. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling; de man valt haar naar eigen zeggen structureel lastig, veelal in de nachtelijke uren. De Tilburger is ingesloten op het bureau.

Rustige horecadienst in de Tilburgse binnenstad

TILBURG: Agenten die vrijdagavond- en nacht waren belast met het horecatoezicht in de binnenstad van Tilburg, spreken van een rustige en gemoedelijke sfeer. Er werden drie aanhoudingen verricht. Een 20-jarige Eindhovenaar en een 18-jarige inwoner van Helmond werd gearresteerd wegens vechten op straat. De twee broers waren een horecazaak aan de Paleisring buitengezet en sloegen en schoppen een andere stapper. Na verhoor zijn de broers met een bekeuring heengezonden. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. Op het Piusplein werd een 43-jarige Tilburger aangehouden die zich bemoeide met politiewerk en niet wilde vertrekken, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen. Hij kreeg twee bekeuringen voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Er werden ook nog twee bekeuringen uitgeschreven wegens wildplassen en rijden over de busbaan.

Auteur: Andre van den Hul