Politie Zuid-Holland-Zuid

12/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-01-2008 o Persberichten District II

BEDREIGD MET MES
ALBLASSERDAM Een 15-jarige jongen uit Alblasserdam is aangehouden omdat hij politiemensen bedreigde met een mes. Deze agenten gingen op zaterdag 12 januari 2008 rond 01.15 uur naar de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam. Daar zou de verdachte tegen een deur trappen en proberen een woning binnen te komen bij familie. Op het moment dat politiemensen arriveerden zat de jongen binnen en deed de deur open. Hij reageerde direct erg agressief en bedreigde de agenten. Op het moment dat zij de verdachte gingen aanhouden pakte de 15-jarige een mes. Hierop brachten de politiemensen de jongen onder controle met pepperspray en namen hem mee naar het bureau.

VOETGANGSTER AANGEREDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 83-jarige voetgangster uit Hardinxveld-Giessendam is aangereden. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 11 januari 2008 op de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam net voorbij het station. Zij stak plotseling de weg over terwijl er een auto aankwam. Gelukkig reed dit voertuig niet snel maar raakte wel de vrouw. De 71-jarige bestuurder uit Hardinxveld-Giessendam hielp het slachtoffer en zette haar in zijn auto. In verband met het mogelijk letsel besloot het ambulancepersoneel dat de vrouw zo voorzichtig mogelijk uit de auto gehaald moest worden. Daarom haalde de brandweer het dak van de personenauto af. Gelukkig bleek uit het eerste onderzoek in het ziekenhuis dat de 83-jarige voetgangster geen ernstig letsel had en ging zij met familie weer naar huis.

OVERSTEKENDE FIETSER GESCHEPT
LEERDAM Op de Stationsweg in Leerdam heeft vrijdagmorgen 11 januari 2008 een aanrijding plaatsgehad tussen een bestelbus en een overstekende fietser. De bestuurder van de bestelbus, een 57-jarige man uit Rhenoy reed in zijn bestelbus over de Stationsweg in de richting van de Recht ter Leede. Een 49-jarige man uit Asperen kwam op zijn fiets uit de richting van het Reilinghplein en stak nabij een voetgangersoversteekplaats al fietsend over. Hij werd geschept door de bestelbus en enkele meters meegesleurd. De fietser werd met een fikse hoofdwond en een gecompliceerde breuk in het onderbeen naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de aanrijding.