Politie Zuid-Holland-Zuid

12/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-01-2008 o Persberichten District I

GESTOLEN FIETS DUIKT NA 10 JAAR OP
DORDRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 11 januari 2008 een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij liep op de Sisarijs of Sarisgang in Dordrecht met een fiets zonder jasbeschermers en leveranciersplaatje achterop. Reden genoeg voor surveillerende agenten om de man én fiets te controleren. De tweewieler bleek tien jaar geleden, in 1998, in Gouda te zijn gestolen. De 26-jarige verklaarde tegenover de agenten dat de fiets van zijn schoonvader is. Die werd op zijn beurt ook naar het politiebureau gehaald voor uitleg. Hij verklaarde de fiets een jaar in zijn bezit te hebben. Hij zou hem bij het grof vuil in Zwijndrecht hebben gevonden. De rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld.

MISHANDELING
DORDRECHT Voor mishandeling is een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Bij de politie kwam op zaterdagmorgen 12 januari 2008 de melding van de mishandeling. Een 30-jarige vrouw uit Dordrecht belde en vertelde dat haar man haar sloeg. Toen agenten aankwamen was de verdachte weg. Even later belde hij aan de deur. Hierop hielden de politiemensen hem direct aan. Dat gebeurde op de H.F. Tollenstraat in Dordrecht.

DRIE AANHOUDINGEN NA RUZIE
HEERJANSDAM De politie heeft drie aanhoudingen verricht na een ruzie. Op vrijdagavond 11 januari 2008 kwam de melding van de ruzie. In een tuin aan de Dorpsstraat in Heerjansdam zouden twee mannen met elkaar op de vuist gaan. De agenten vonden een 52-jarige man uit Barendrecht die op zijn hoofd was geslagen. Een ambulance nam hem voor behandeling mee naar het ziekenhuis. De 52-jarige man vertelde dat hij was geslagen door een 35-jarige man en 33-jarige vrouw uit Heerjansdam. De 35-jarige had ook verwondingen maar niet zo erg dat hij naar het ziekenhuis moest. Politiemensen namen de man en vrouw mee en hielden later ook de 52-jarige man aan. De 35-jarige man vertelde dat hij uit verdediging had geslagen omdat de 52-jarige met een steen had gegooid.

NOG EEN VLUCHTHEUVEL
ZWIJNDRECHT Op vrijdagmorgen 11 januari 2008 heeft een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een fietser. Dat gebeurde op de Ringdijk in Zwijndrecht ter hoogte van het Noordpark. Een 22-jarige automobilist uit Zwijndrecht wilde na een vluchtheuvel een 61-jarige plaatsgenoot op de fiets inhalen. Er lag echter nog een tweede vluchtheuvel waardoor de automobilist zijn band hierop lek reed en vervolgens in de slip raakte waarbij hij de fietser aanreed. De fietser had door de aanrijding in ieder geval een hoofdwond.

NEPWAPEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft een nepwapen in beslag genomen. Het ding leek erg op een automatisch vuurwapen. Agenten gingen op zaterdag 12 januari 2008 rond 01.25 uur naar de Dahliastraat in Zwijndrecht. Daar was geluidsoverlast bij een woning en dat klopte. De 29-jarige bewoner was onder invloed van alcohol en had zijn apparatuur hard aanstaan. Verder zagen de politiemensen het nepwapen staan in de woonkamer. Zij hielden daarom direct de 29-jarige man aan.