Persbericht

Tweede plaats en klassezege Team Bleekemolen in 24 Uur van Dubai

De derde editie van de 24 Uur van Dubai resulteerde in een enorm succes voor Team Bleekemolen, dat met drie auto's aan het evenement in de Verenigde Arabische Emiraten deelnam. Vader Michael Bleekemolen eindigde samen met zijn twee zoons Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen en oud-Le Mans-winnaar Jan Lammers op de prachtige tweede plaats in het algemeen klassement, bij nagenoeg 90 gestarte auto's. Met hun Porsche 997 GT3 Cup moesten de vier rijders in de lange-afstandsrace alleen de Australische winnaars in de krachtiger Porsche 997 GT3 RSR voor zich dulden. Het succes voor het team werd gecompleteerd door Hans Rutte, Ronald van de Laar, Hans Bos en Melvin de Groot, die met de BMW 130i van Team Bleekemolen een klassezege in de categorie A4 (tot 3 liter) behaalden.

Aanvankelijk zou Jeroen Bleekemolen zelfs in twee Porsches racen, want naast de auto van het eigen team was hij ook ingeschreven in de Porsche 997 GT3 RSR van het Oostenrijkse team Konrad Motorsport. Met deze auto behaalde hij in de slotfase van de spannende kwalificatietraining de derde startplaats, nadat hij eerder de auto van het Team Bleekemolen op de negende plaats had gekwalificeerd. Van een inzet tijdens de race voor het team van Franz Konrad kwam het echter voor Jeroen Bleekemolen niet, want de auto strandde al snel als gevolg van een defecte oliepomp en was daardoor vroegtijdig uit de wedstrijd.

Daarentegen reed de auto van Team Bleekemolen met het startnummer 11 vrijwel constant in de top tien in de race, die werd gekenmerkt door uitermate zware omstandigheden vanwege de gestaag neervallende regen in de avond en nacht. Naarmate andere deelnemers uitvielen of vanwege reparaties en problemen veel tijd verloren, reed de Porsche met de familie Bleekemolen en Jan Lammers aan boord sterk naar voren in het algemeen klassement. En dat terwijl van tevoren werd verwacht dat de Porsche RSR-uitvoeringen veel sneller zouden zijn dan de Porsche Cup-auto's. Een slimme pitstopstrategie en de ervaring van de vier rijders zorgde er echter voor dat de auto uiteindelijk door Jan Lammers op de tweede plaats over de eindstreep werd gestuurd.

De tweede Porsche van het team, bestuurd door Hans Hugenholtz, Damien Köhler, Michel Mora en Jean-Marc Merlin, viel voortijdig uit, nadat het kwartet meerdere malen betrokken was geraakt bij aanrijdingen in het veld, hetgeen mede leidde tot een defecte koppeling.

Hans Rutte, Ronald van de Laar, Hans Bos en Melvin de Groot, die nog nooit eerder in een 24-uursrace uitkwamen, zorgden voor een fraai succes door in Dubai onder zware omstandigheden de klassezege in de categorie A4 te behalen met de BMW 130i van het Team Bleekemolen.

Michael Bleekemolen was uitermate tevreden met de behaalde resultaten: "Natuurlijk is het voor mij als vader prachtig om met mijn beide zoons samen in één team te kunnen racen, dat komt niet zo vaak voor. We hebben allevier kunnen profiteren van onze ervaring, die onder deze omstandigheden uiterst waardevol bleek. De klasse-overwinning van ons BMW-team maakt het succes compleet. Jammer van de andere Porsche, maar de omstandigheden in de race waren ook wel bijzonder zwaar."

Deelname van Team Bleekemolen aan de 24 uursrace van Dubai wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:
Dubal Aluminium, Geohumus, Khaled Juffali Co., Al Rajhi Bank, MediCas Incasso Juristen, Procurement Services, Icefield, Enotech, OTTO, Saker en onze vaste partners Pioneer, Eenzet, Actis, Coca Cola Zero & State of Art.

---