Politie Midden- en West Brabant

Ford Focus met politiestriping gestolen

TILBURG, 12 januari 2008

Ford Focus met politiestriping gestolen

Bij een autopoetsbedrijf aan de Jellinghausstraat is zaterdag een Ford Focus met politiestriping en logos gestolen. Hoewel de auto niet meer voorzien is van zwaailicht en sirene en bijvoorbeeld ook geen mobilofoon aan boord heeft, kan de auto uiterlijk nog wel overkomen als een politiewagen. Inmiddels zijn alle politiemeldkamers in Nederland gewaarschuwd en kijken agenten uit naar de auto.

De eigenaar van het schoonmaakbedrijf meldde kort na 18.00 uur dat de witte Ford Focus, voorzien van het kenteken 45-NT-GB, was ontvreemd. De auto was zaterdagmorgen buiten de loods van het bedrijf aan straat gezet om binnen werkruimte te creëren. Toen het werk aan het einde van de dag gedaan was, bleek de auto weg te zijn. Daarop werd direct de politie ingeseind.

De auto is eigendom van een leasebedrijf in Breda en heeft dienst gedaan in het korps Brabant-Noord. De Ford was al technisch ontmanteld. Het poetsbedrijf zou de striping en logos verwijderen, waarna het leasebedrijf de auto op de occasionmarkt kon brengen. Mensen die de auto gezien hebben of over andere waardevolle informatie beschikken, kunnen zich melden via 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul