Ingezonden persbericht


Wielrennen - Thomas Dekker begint later aan seizoen 2008

AMSTERDAM - Door aanhoudende problemen met de heup van Thomas Dekker zal de wielrenner later dan oorspronkelijk gepland in vorm komen. De renner van de Rabobank ploeg had in het seizoen 2007 al regelmatig last van zijn linkerheup. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de rechterheup van de renner veel sterker is dan de linker, waardoor problemen ontstaan tijdens de vele kilometers op de fiets. De eerste maanden van zijn trainingen voor het nieuwe seizoen verlopen nu anders dan gepland, maar niettemin zal Dekker naar verwachting wel op tijd fit zijn voor de voorjaarsklassiekers.

Nu hersteltrainingen
De laatste weken gaat Thomas Dekker regelmatig fitnessen om het krachtsverschil in beide benen te verminderen. Voor de 23-jarige renner is een speciaal krachttrainingsprogramma opgesteld om te herstellen. Tijdens het fietsen heeft 'TD', zoals de renner ook wel genoemd wordt, nog wel last van het euvel aan zijn heup. "Het gaat irriteren tijdens het fietsen. Ik doe dan nu ook geen duurtrainingen", aldus Dekker.

Voorjaarsklassiekers niet in gevaar
De jonge renner zal waarschijnlijk wel gewoon deelnemen aan het trainingskamp van de Rabobank ploeg, dat begint op 13 januari en zal plaatsvinden in Spanje. Het wedstrijdprogramma dat TD daarna zal rijden is ook bekend. Op 15 februari zal het nieuwe gezicht van de enige Nederlandse ProTour ploeg van start gaan in de nieuwe driedaagse Giro di Grosseto, gevolgd door de Vuelta a Comunitat Valencia, de Vuelta a Murcia, de Vuelta Castilla y Leon en de Ronde van het Baskenland. Daarna volgen de voorjaarsklassiekers. Dekker: "In de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zal ik proberen mijn eerste topvorm te halen".

Voor de redactie,