Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 20 december 2007

Le Champion presenteert nieuwe hardloopklassieker


- Hardlopen door de Tarzanbocht? -

Steeds eerder zijn de Dam tot Damloop én de PWN Egmond Halve Marathon volgeboekt. Steeds vaker zijn lopers te laat voor het bemachtigen van een startbewijs, terwijl zij dolgraag aan deze hardloopevenementen van Le Champion willen deelnemen. Ook de aankomende editie van de PWN Egmond Halve Marathon op zondag 13 januari, was al ruim twee maanden voor de start volgeboekt.

Bij Le Champion heeft dit ertoe geleid een nieuw hardloopevenement te ontwikkelen. Dit moest een onderscheidend evenement worden waarin de succesfactoren van zowel Egmond als Dam tot Dam verwerkt zijn. Er is gekozen voor Zandvoort, met in de hoofdrol het racecircuit van Zandvoort als aantrekkelijke start- en finishlocatie voor de diverse onderdelen. Daarbij is het evenement onderscheidend door het unieke en afwisselende parcours. De eerste editie zal van start gaan op zondag 30 maart 2008.

Als partner kan Le Champion rekenen op de ondersteuning van hoofdsponsor Runner's World, het meest gelezen hardloopsportmagazine. Daarnaast zal de Rotaryclub Zandvoort zich inzetten om deze dag tot een groot succes te brengen.

Hardlopen door de Tarzanbocht?
Sfeer en entourage behoren tot de belangrijkste kenmerken die dit evenement kenmerken. Iedereen kan mee genieten van deze kenmerken, want er is voor ieder wat wils.

De hoofdafstand is de 12 kilometer loop, met start en finish op het Circuit park Zandvoort. Het onderscheidende parcours met steile klimmen en afdalingen op het circuit én de afwisseling van strand, duinen, boulevard en het centrum van Zandvoort is een andere belangrijke trekker bij dit spiksplinternieuwe evenement. Deze loop kan zowel individueel als in een businessteam worden gelopen. Naast de 12 kilometer wordt een speciale loop voor dames en meisjes over 5 kilometer georganiseerd. Deze Ladies Run speelt zich in zijn geheel af op het racecircuit.

In samenwerking met de Rotaryclub Zandvoort wordt bovendien een unieke Grand Prix Marathon Estafette georganiseerd op het circuit. Hierbij loopt een team bestaande uit 10 personen ieder een ronde van 4,2 kilometer op het circuit, waarmee op die manier gezamenlijk een hele marathon wordt volbracht. Nog nooit is er een estafettemarathon op een Grand Prix Circuit in de wereld gelopen. De doelstelling van deze marathon estafetteloop is mede fondsen te genereren voor Goede Doelen, waaronder Stichting KiKa.

Voor de jongste hardlopers wordt speciaal een Kids Circuit Run over 2,5 kilometer georganiseerd. De gemeente Zandvoort en Sportservice Heemstede-Zandvoort stimuleren het bewegen onder kinderen in het kader van een gezonde levensstijl. Le Champion draagt hier natuurlijk graag haar steentje aan bij.

Al ruim 2.000 inschrijvingen
Sinds het openen van de inschrijving (18 november j.l.) loopt het storm. Het spreekt velen aan om de Runner's World Zandvoort Circuit Run voor de eerste keer mee te maken op zondag 30 maart 2008. De teller is inmiddels de 2.000 gepasseerd. Inschrijven kan via www.rwcircuitrun.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht