Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oldenzaal, 31 december 2007

Tentoonstelling rolstoelfotograaf
Zondag 13 januari a.s. opent fotogalerie Kistemaker in Oldenzaal de tentoonstelling 'Wat niet kan dat moet nog' van de Hengelose fotograaf/ beeldend kunstenaar Jan Beerling. Augustus 2006 viel Beerling van de trap en liep een dwarsleasie op. In het ziekenhuis begon Beerling vanuit zijn bed te fotograferen. Tijdens zijn revalidatie fotografeerde Beerling mederevalidanten in de studio. In september poseerde een model in rolstoel op locatie voor hem.

'Wat niet kan dat moet nog'
De expositie 'Wat niet kan dat moet nog' beslaat vier delen. In 'D4/1A' bekijkt Beerling de wereld eerst met een klein cameraatje vanuit zijn ziekenhuisbed. Later komt het revalidatiecentrum in beeld en mederevalidanten. Voor 'Starring U!' poseren revalidanten in zelfgekozen outfit voor zijn camera in de studio. In 'Starring Patricia' gaat de fotograaf met een model in rolstoel op locatie. 'Aquilinus' tenslotte is de video waarin Beerling zijn MRI scans verwerkte en er muziek bij componeerde.

Neurochirurg opent
Neurochirurg Ron de Graaff van het Medisch Spectrum Twente in Enschede opent de expositie op 13 januari om 16.00 uur. Voor muziek zorgt het bluesduo Tiny Pete en Carlos Caballo. De expositie 'Wat niet kan dat moet nog' is in fotogalerie Kistemaker, Kerkstraat 6,7571 EE Oldenzaal en duurt van 13 januari t/m 29 maart 2008.