Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 9 januari 2008

Nederland zingt op zondag in teken van gebed

Driebergen - Het EO-programma Nederland zingt op zondag besteedt in aanloop naar de Week van Gebed de komende weken aandacht aan het thema 'Bidden met open handen'. Ds. Arie van der Veer interviewt een aantal mensen die een 'belichaming' zijn van de dagthema's van de EA-Gebedsweek.

Uitzendingen
Afgelopen zondag bracht hij een bezoek aan het Huis van Gebed Domino in Utrecht en sprak met Margreet Bouw over het thema Biddende handen. Zondag 13 januari gaat hij op bezoek bij Heleen Leeflang. Zij is coördinator van Stichting Present in Utrecht. Samen spreken ze over het thema Helpende handen. Op zondag 20 januari (de eerste dag van de Week van Gebed) is ds. van der Veer in gesprek met Tymon de Weger, CU-wethouder in Utrecht. Hij vertelt hoe hij in zijn functie vorm geeft aan het thema Beschermende handen.

Boek
Rondom de zeven dagthema's is bij Uitgeverij Medema het boek Bidden met open handen verschenen. Het boek bevat zeven portretten van mensen die een aspect van Jezus' handelen in hun dagelijks leven in praktijk brengen waaronder ook Margreet Bouw, Heleen Leeflang en Tymon de Weger. Ds. Arie van der Veer leidt de hoofdstukken in met een meditatie rondom een Bijbelgedeelte. Het boek is een initiatief van de Evangelische Omroep en de Evangelische Alliantie om gezamenlijk gebed te stimuleren. Bidden met open handen is voor E 9.95 verkrijgbaar op www.ea.nl.

Het programma Nederland Zingt op Zondag wordt iedere zondagmorgen door de EO uitgezonden op Nederland 1 van 9.00-10.30 uur. De Week van Gebed van de Evangelische Alliantie is dit jaar van 20-26 januari. U kunt met behulp van de speciale gebedsfolders thuis of in uw gemeente meebidden. Op 19 januari zijn er in twaalf steden in Nederland bijeenkomsten in het kader van de Nationale Gebedsdag. Kijk voor meer informatie op www.weekvangebed.nl of www.nationalegebedsdag.nl

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Althuis (Coördinator Gebed bij de EA), tel. 0343-513693, wim@ea.nl of Rob Barzilay (Eindredacteur Nederland Zing op Zondag bij de EO), tel. 035-6474642, rob.barzilay@eo.nl