Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 27 december 2007

Wereldkampioen marathon aan start in Egmond

Luke Kibet werd vier maanden geleden in Japan wereldkampioen op de marathon. Op 13 januari a.s. tijdens de 36e PWN Egmond Halve Marathon is hij de grote trekpleister van het deelnemersveld. De 24-jarige Keniaan is al jaren een vooraanstaand loper in internationale wedstrijden. Nooit eerder bereikte hij echter zo'n groot succes als afgelopen zomer in het Japanse Osaka.

In 2003 kwam Luke Kibet eerder aan de start bij een wedstrijd van Le Champion. Hij werd toen als onbekend loper derde in de Dam tot Damloop. Naast Luke Kibet zal ook de Canadees Jon Brown in Egmond starten. Jon Brown werd twee keer 4e op de Olympische marathon en liep nooit eerder in Egmond. Opvallend is de deelname van Mulugeta Wami bij de mannen. Zijn veel bekendere zus Gete Wami werd bij de laatste editie in Egmond in een vlammende eindsprint verslagen door Hilda Kibet. Mulugeta is minder bekend maar liep al wel een marathontijd van 2.11.

Van de Nederlandse mannen is Michel Butter de favoriet. Veel van zijn teamgenoten van TDR zullen tevens aan de start verschijnen. Andere startende Nederlanders zijn ondermeer: Luc Krotwaar, Greg van Hest, Hugo van de Broek, Sander Schutgens en Patrick Stitzinger.

Bij de vrouwen wil Hilda Kibet haar overwinning bij de 35e editie prolongeren. Haar belangrijkste tegenstandsters komen uit Ethiopië en Roemenië. Uit Nederland lopen ondermeer Selma Borst, Merel de Knegt en Nadja Wijenberg.

Totaal zullen op 13 januari in Egmond aan Zee 12.500 lopers op de Noord-Boulevard starten. Het evenement is daarmee al tijden volgeboekt.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht