Ingezonden persbericht


Eenrum, december 2007

Hedendaagse kunst in oud Raadhuis

Opening expositie zondag 13 januari

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst. Theo en Ankie Onnes heten u van harte welkom voor een bezoek, genieten van kunst op een bijzondere locatie in het prachtige oude Eenrum. Gelegen op het karakteristieke Groninger Hogeland en in de directe omgeving van Pieterburen en de Waddenkust.

De nieuwe expositie wordt zondag 13 januari om 14.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars geopend door Han de Ruiter, kunstliefhebber. Speciaal voor deze expositie werden 6 figuratief werkende kunstenaars uitgenodigd. De onderwerpen zijn landschappen, stadgezichten en mensen. Het resultaat is een gevarieerde, boeiende en kleurrijke expositie. Deelnemende kunstenaars zijn: Christiaan Afman, Marcel Duran, Sip Hofstede, Romee Kanis, Michael Reynolds en Jan Zwaan.
Sip Hofstede is in het Noorden een bekend architect en schildert daarnaast al jaren. Het is de eerste keer dat zijn werk wordt geëxposeerd, een hoogtepunt! Michael Reynolds is een landelijk bekend schilder en had 3 jaar geleden een solo-expositie in Museum De Buitenplaats in Eelde. Christiaan Afman, Marcel Duran en Jan Zwaan zijn zowel regionaal als landelijk bekend. Romee Kanis is een bekend beeldhouwster.

Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. De expositie loopt van 13 januari t/m 9 maart 2008. Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl



Ingezonden persbericht