RTL Group

Italiaanse vakantiebelevenissen in nieuw reisprogramma 'Via Vacance' bij RTL 4

Pauline De Wilde en Ruben Dingemans vormen nieuw presentatieduo

De zondagmiddagen in de eerste maanden van het nieuwe jaar zijn bij uitstek geschikt om alvast weg te dromen en te mijmeren over de zomervakantie. RTL 4 komt vanaf zondag 13 januari met het nieuwe, negendelig reisprogramma Via Vacance waarin het nieuwe presentatieduo Pauline de Wilde en Ruben Dingemans de kijker laat delen in de vakantiebelevenissen van Nederlandse vakantiegangers.

Een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders is Italië. Pauline en Ruben bezoeken in het eerste seizoen steeds een andere regio van dat land en ze gaan samen met Nederlandse vakantiegangers op zoek naar het beste dat la Bella Italia te bieden heeft. Naast prachtige plekjes waar de vakantie kan worden doorgebracht, biedt Italië interessante cultuur, prachtige natuur en culinaire hoogtepunten, met onvergetelijke belevenissen en ervaringen van de vakantiegangers tot gevolg.

In de eerste aflevering verkennen Ruben en Pauline de omgeving van het het grootste en meest schilderachtige meer van Italië, het Gardameer. Ruben gaat met de familie Croon uit Velserbroek naar de streekmarkt in Desenzano. Deze stad heeft ook heerlijke stranden waar ook volop watersport kan worden beoefend. In de Thermen van Cola' di Lazise komt de familie helemaal tot rust. Pauline is ondertussen met de familie Den Besten uit Berlicum een balletje aan het slaan op de golfbaan in Palazzo Arzaga. Daarnaast krijgen ze een rondleiding over het Isola del Garda en mogen ze een kijkje nemen in de privé-villa van de Cavazza familie. Pauline gaat mee shoppen in Verona en bezoekt daar ook een opera in de Arena.

In de overige afleveringen reist het presentatieduo naar regios als de Adriatische kust, Toscane, Umbrië, Lazio, Le Marche, Campanië en Sicilië.

Uitzending: RTL 4, vanaf 13 januari elke zondag tussen 15:45 uur en 16:15 uur; en elke zondag tussen 09:00 en 09:30 uur.

Website: www.viavacance.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en interviews met de presentatoren kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, Interne & Externe Communicatie RTL Nederland via tel. 035 - 6718938 of yvonne.bos@rtl.nl. Beeldmateriaal is verkrijgbaar via mediadocumentatie@rtl.nl.