Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Grote verkeerscontrole A12 Ede-Arnhem

Publicatiedatum: 13-1-2008 10:35:42

Dit is een persbericht van het Korps landelijke politiediensten:

ARNHEM/EDE - Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari 2008 op de rijksweg A12 in de gemeenten Ede en Arnhem de verkeerscontrole `Ochtendgloren' gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid en kentekens gescand door de Catch-ken.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen `Buunderkamp' en `De Schaars' geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden.
Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Boetes konden direct worden afgerekend met behulp van een mobiele pinautomaat.

Aan `Ochtendgloren' werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen Gelderland-Midden en Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie en Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Douane, Belastingdienst, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, VROM, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei Düsseldorf.

N.B. Een verslag met de resulaten van de controle is opvraagbaar via onderstaand telefoonnummer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053