Ingezonden persbericht


Actie PvdA in Haarlem en Haarlemmermeer

PvdA attendeert mensen op blindengeleidestroken rond stations

De Partij van de Arbeid in Haarlem en in Haarlemmermeer gaan zaterdag 19 januari 2008 van 10 tot 12 uur de straat op om mensen te attenderen op de blindengeleidestroken. De PvdA zal rond de stations in beide gemeenten fietsen en reclameborden die op blindenstroken staan van stickers voorzien met de tekst: 'Je bent toch niet blind. Je staat op een blindengeleidestrook!'.

In de gemeenten Leiden en Utrecht is deze actie ook onlangs gehouden. De PvdA hoopt dat mensen zich door deze actie bewust worden van de last die zij blinden en slechtzienden bezorgen als zij hun fiets, brommer of reclamebord op een geleidestrook zetten. De ervaring is dat mensen niet bewust voor overlast willen zorgen, maar zich niet bewust zijn van de noodzaak van het vrijhouden van de geleidestroken voor blinden en slechtzienden.

In oktober vorig jaar heeft het Haarlemse PvdA-raadslid Jeroen Fritz meegedaan aan de Witte Stokkendag die was georganiseerd door Visio, een organisatie die diensten verleent aan mensen met een visuele beperking. Hij heeft toen zelf kunnen ervaren hoe lastig het is wanneer er obstakels op blindenstroken worden geplaatst. Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over leven, leren, werken en wonen met een visuele beperking. Visio biedt informatie en advies en verschillende vormen van revalidatie, begeleiding, onderwijs en wonen. Visio ondersteunt de actie van de Partij van de Arbeid middels een folder met praktische informatie.

Met deze actie zal de PvdA nu dus wederom aandacht aan het belang van de voorzieningen voor blinden en slechtzienden door op zaterdag 19 januari 2008 de straat op te gaan.

*** EINDE PERSBERICHT ***