Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 en 13 januari 2008

Naam Jan Camphuis: 053-4555588

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

Enschede

Op vrijdag 11 januari, rond 17.10 uur, werd een 24-jarige Enschedeër aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Van Loenshof.

Een 24-jarige Enschedeër werd op vrijdag 11 janari rond 17.10 uur aangehouden voor diefstal van blikjes mixdrank in een supermarkt aan de Van Loenshof. Toen hij zonder betalen de kassa passeerde werd hij door winkelpersoneel betrapt. De verdachte werd overgedragen aan de politie. De verdachte bleek een zogenaamde veelpleger te zijn. Hij werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De man bleek op dezelfde dag rond 14.00 uur ook al aangehouden te zijn voor belediging van politieambtenaren. Hij stak op de Nijverheidstraat zonder aanleiding zijn middelvinger op. De politie maakt voor beide zaken proces-verbaal op. (08005029)

Vrouw beroofd bij pinautomaat

Enschede

Op 9 januari, rond 18.00 uur, werd een vrouw bij een pinautomaat aan de Boulevard 1945 beroofd nadat zij geld gepind had. Na onderzoek kon de politie op 11 januari de verdachte aanhouden.

Op 9 januari, rond 18.00 uur, werd een 62-jarige vrouw beroofd nadat zij geld had gepind bij een pinautomaat aan de Boulevard 1945. De dader vluchtte na de diefstal op een fiets. Doordat het slachtoffer schreeuwde, werd de aandacht op de wegfietsende dader gevestigd. Hierdoor zag een tweetal getuigen de man fietsen. Zij konden de gewaarschuwde politie een goed signalement van de dader geven. Na onderzoek hield de politie op 11 januari in opdracht van de officier van justitie, een 26-jarige Enschedeër aan als verdachte van de diefstal. Hij werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De verdachte heeft inmiddels bekend. (08004074)

Openlijke geweldpleging in cafetaria

Almelo

Op 11 januari rond 23.15 uur mishandelen twee mannen drie Almeloërs in een cafetaria aan de Ootmarsumsestraat. De politie kan beide daders aanhouden.

Op 11 januari, rond 23.15 uur, kreeg de politie meerdere paniekmeldingen van een vechtpartij in een cafetaria aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Ter plaatse gekomen bleek dat twee mannen een 22-jarige medewerker van de cafetaria hadden mishandeld toen deze ingreep nadat de mannen eerst een 43-jarige vrouw en een 13-jarige jongen in de cafetaria hadden geslagen. De 22-jarige medewerker had hierdoor letsel opgelopen en ook was zijn bril ten gevolge van het geweld vernield. De mannen hadden na deze openlijke geweldpleging de cafetaria verlaten. De beide mannen waren nog in de omgeving van de cafetaria en de slachtoffers van de mishandelingen konden de agenten de daders aanwijzen. Beide mannen, een 33-jarige en een 38-jarige Almeloër, werden aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08005127)

Drankrijder parkeert auto in sloot

Enschede

Een 37-jarige automobilist reed op 12 januari rond 0.05 uur met zijn auto in de sloot naast de Boekelosestraat. Hij bleek onder invloed te zijn.

Op 12 januari, rond 0.05 uur, kreeg de politie melding dat een automobilist in de sloot naast de Boekelosestraat was gereden. Ter plaatse trof de politie een 37-jarige Enschedeër aan die onvast ter been was. Hij viel een aantal keren op de knieën. Even verderop troffen de agenten zijn personenauto aan in de sloot. Ademanalyse wees 1050 ugl uit (2.42 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de beschadigde personenauto werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (08005151)

Bromfietser onder invloed van drank

Almelo

Een 31-jarige Almeloër werd op 12 januari rond 05.00 uur aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol op de Van Rechteren Limpurgsingel. Hij was eerder deze nacht gewaarschuwd door de politie om niet te gaan rijden.

Op 12 januari rond 05.00 uur, werd een 31-jarige Almeloër aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol op de Van Rechteren Limpurgsingel. Deze Almeloër was eerder deze nacht door de politie bekeurd voor wildplassen. Agenten hadden toen al geroken dat de Almeloër zwaar onder invloed van alcohol was en hadden hem meerdere keren gewaarschuwd niet op zijn bromfiets te gaan rijden. Toch troffen agenten hem later als bestuurder van zijn bromfiets aan. Ademanalyse wees 615 ugl uit (1.41 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08005227)

Geweldplegers na onderzoek aangehouden

Enschede

Op 16 december 2007, rond 01.45 uur, werd een toen 25-jarige inwoner van Enschede bij een uitgaansgelegenheid aan het Colosseum, zwaar mishandeld door een groep. Na onderzoek kon de politie op 10 en 12 januari vier verdachten van deze zware mishandeling aanhouden.

Een 25-jarige inwoner van Enschede werd op 16 december 2007, rond 01.45 uur, ernstig mishandeld door een groep jongeren bij een uitgaansgelegenheid aan het Colosseum. Hij werd daarbij zodanig geschopt en geslagen dat hij het bewustzijn verloor en naar het ziekenhuis gebracht werd. Daar bleek dat hij behalve diverse kneuzingen ook een hersenschudding had opgelopen. Aan de hand van signalementen verstrekt door getuigen en foto's gemaakt met mobiele telefoons stelde de politie een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek kon de politie op 10 januari een 25-jarige Enschedeër aanhouden. Op 12 januari werden ook nog een 26-jarige en 24-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. Zij zijn allen voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (07161809)

Ruitengooier blijkt onder invloed

Almelo

Een 21-jarige Almeloër vernielde op 12 januari rond 05.45 uur een ruit van een woning aan de Zevenbosjes. Hij werd rijdend in zijn auto aangehouden en bleek onder invloed van alcohol.

Op 12 januari werd een ruit ingegooid van een woning aan de Zevenbosjes. De bewoner van de woning kende de naam van de dader. De gewaarschuwde politie trof de verdachte niet bij zijn woning aan. Later die dag, rond 10.00 uur, troffen agenten de verdachte rijdend in zijn auto aan op de Windmolenbroeksweg. De verdachte, een 21-jarige inwonder van Almelo, bleek onder invloed van alcohol. Ademanalyse wees 205 ugl uit (0.47 promille) De verdachte is beginnend bestuurder. De politie maakt proces-verbaal op terzake vernieling en rijden onder invloed van alcohol. (08005258)

Roodlichtrijder onder invloed

Enschede

Op 12 januari rond 20.10 uur, zagen agenten dat een bestuurder van een auto op de Getfertsingel door rood licht reed en bijna een aanrijding veroorzaakte. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Een 20-jarige inwoner van Enschede reed op 12 januari rond 20.10 uur door rood licht op de Getfertsingel. Hij verzoozaakte daarbij bijna een aanrijding. Een en ander werd gezien door agenten die de bestuurder staande hielden. Bij onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Ademanalyse wees 440 ugl uit (1.01 promille) De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden door rood licht, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. (08005462)

Drankrijder negeert stopteken

Delden

Tijdens een alcoholcontrole op 12 januari rond 23.50 uur, negeerde een automobilist een stopteken op de Rondweg in Delden. Na achtervolging kon de politie hem alsnog aanhouden voor rijden onder invloed.

Op 12 januari rond 23.50 uur gaven agenten een stopteken aan een automobilist op de Rondweg in Delden. De automobilist ontweek de controle en reed door. De politie zette de achtervolging in met een politieauto. De bestuurder negeerde het stopbord van de politieauto. De agenten zetten zwaailicht en sirene in werking, maar ook hier reageerde de bestuurder niet op. Hij verhoogde zelfs zijn snelheid. Op de Hagmolenweg bracht de bestuurder uiteindelijk zijn voertuig tot stilstand. Hij bleek een 35-jarige inwoner van Haaksbergen te zijn. Ademanalyse wees 500 ugl uit (1.15 promille) Het rijbewijs van de man bleek al ingevorderd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op voor negeren stopteken, rijden onder invloed en rijden tijdens invordering. (08005528)