Politie Flevoland

Weekendcontroles op alcohol: 16 aanhoudingen en 4 rijbewijzen ingenomen

Lelystad, 13-01-2008 o Bij alcoholcontroles in Almere, Emmeloord en Urk zijn afgelopen weekeinde 16 bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Vier bestuurders moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

De alcoholcontroles werden vrijdagnacht gehouden op de Spoordreef, de Havendreef, de Veluwedreef, de Markerdreef, de Polderdreef en de Hogering in Almere. Er werden 343 bestuurders gecontroleerd, waarvan er acht werden aangehouden. Drie van hen waren beginnend bestuurder en twee van hen waren al eerder met de politie in aanraking geweest wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Eén automobilist reed zonder geldig rijbewijs. Hij was beginnend bestuurder, blies 280 ug/l (0,64) en was al eerder aangehouden wegens rijden onder invloed.

Een 35-jarige Almeerder en een 22-jarige Almeerder bliezen respectievelijk 500 en 475 ug/l (1,14 en 1,08). Hun rijbewijs werd ingevorderd.

Een 46-jarige automobiliste uit Almere blies 760 ug/l (1,73). Ook zij moest ter plaatse haar rijbewijs inleveren.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd op Urk en in Emmeloord. Van de 365 gecontroleerde bestuurders werden er op Urk acht aangehouden. In Emmeloord werden geen bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Zes van de aangehouden bestuurders waren beginnend bestuurder. Ook waren zes verdachten bestuurder van een brom- of snorfiets.

Twee bromfietsers waren niet in het bezit van een geldig (bromfiets)rijbewijs.

Een 20-jarige snorfietser uit Urk blies 365 ug/l (0,83). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.