Politie Gelderland-Midden

Toezicht horecapubliek Arnhem: 12 aanhoudingen

Publicatiedatum: 13-1-2008 14:49:46

ARNHEM - Tijdens toezicht op horecapubliek in de Arnhemse binnenstad heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 12 aanhoudingen verricht. Het ging daarbij om vechtpartijen, baldadigheid, niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel en/of beledigingen.

Rond kwart over twee werd op de Korenmarkt een 23-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zou in een horecazaak een barmedewerker hebben geslagen.
Even voor drie uur werden twee 24-jarige mannen uit Dieren aangehouden bij een vechtpartij op het Willemsplein . Bij de aanhouding vond een 22-jarige Utrechter het nodig om met glaswerk naar een politiewagen te gooien. De Utrechter werd daarop ook aangehouden. Kort voor vier uur was er op de Korenmarkt een vechtpartij uitgebroken. Agenten zagen daarbij een 18-jarige Arnhemmer iemand slaan die op de grond lag. De Arnhemmer werd daarbij aangehouden. Even later bleek er een ruzie te zijn geweest in een van de horecazaken aan de Korenmarkt waarbij enkele betrokken door personeel waren buiten gezet. Voor de zaak ontstond daarop een vechtpartij waarbij twee Arnhemse vrouwen 22 en 29 jaar werden aangehouden. Omstreeks kwart voor vijf spraken agenten op de Korte Hoogstraat een 19-jarige jongen uit Beesd aan omdat hij zich schuldig maakte aan wildplassen. De man stelde zich recalcitrant op en werd vervolgens aangehouden. Een 21-jarige man uit Enspijk bemoeide zich ermee en probeerde een agent te schoppen. Daarop werd ook hij aangehouden. De jongen uit Beesd raakte bij zijn aanhouding gewond: doordat hij zich verzette sloeg hij op een gegeven moment door een winkelruit. Twee anderen, een 26-jarige man uit Wichmond en een 19-jarige jongen uit Beesd, meenden de agenten bij de aanhouding ten overstaan van omstanders uit te moeten schelden. Dat leverde ook voor hen een aanhouding en een proces-verbaal op.
Een 29-jarige Arnhemmer werd omstreeks vijf uur aangehouden op de Eusebiusbinnensingel. De man kwam lallend en luid schreeuwend op de twee agenten af die twee knapen onderhielden wegens baldadig gedrag. De Arnhemmer belemmerde het werk van de agenten en weigerde op verzoek weg te gaan. Daarop moest ook de Arnhemmer mee naar het bureau. Alle aangehouden verdachten werden in de loop van zondag vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers aangehouden na woninginbraak

Publicatiedatum: 13-1-2008 14:48:53

ARNHEM - Door de Arnhemse politie zijn vrijdagavond twee mannen van 44 en 46 jaar uit die stad aangehouden op verdenking van woninginbraak. Getuigen hadden gezien dat er in een woning aan de Bronbeeklaan was ingebroken. Twee mannen zouden met een kluis aan de haal zijn gegaan en in een auto zijn weggereden. Aan de hand van het kenteken, dat op naam stond van een van de twee mannen, troffen agenten even later het duo in de woning van de 46-jarige aan. De mannen waren op dat moment bezig de kluis open te maken. De beide Arnhemmers zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Door de bewoners van het pand is inmiddels aangifte gedaan.
(08-005748)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten opgepakt na vernielingen

Publicatiedatum: 13-1-2008 14:47:52

VELP - De Velpse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten opgepakt wegens vernielingen. Later meldden zich nog zes verdachten tegen wie uiteindelijk proces-verbaal zal worden opgemaakt. De zaak kwam aan het licht doordat een agent in vrije tijd rond half twee 's nachts op de Nordlaan een groep jongeren zag lopen met een straatnaambord dat ze vernield zouden hebben. Na ontdekking zette de groep het op een lopen. Twee van hen, beiden zeventien jaar en afkomstig uit Marknesse, konden direct worden aangehouden. In de loop van de ochtend meldden zich nog zes anderen (vijf jongeren van zeventien en achttien uit Marknesse en een achttienjarige uit Velp) die hun aandeel in de zaak bekenden. Zo bleken er op de Hoofdstraat bij vier winkels vlaggen van de gevels te zijn gehaald en was op de Daalhuizerweg een verkeersbord vernield. De aangehouden verdachten zijn weer op vrije voeten. Justitie zal zich verder over het lot van de acht jongeren buigen.
(08-005840)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---