Politie Kennemerland

Nieuwsberichten zondag 13 januari

Regio, 13-01-2008

Getuigen ernstige aanrijding gezocht

HAARLEM, 11 januari. - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van ernstig ongeluk op het Prinsen Bolwerk. Rond 20.45 uur stak een 16-jarige Haarlemse met haar fiets deze weg over. Een 35-jarige Haarlemse automobilist kon haar niet ontwijken, met een botsing tot gevolg. De fietsster is zeer zwaar gewond vervoerd naar een ziekenhuis. De politie roept getuigen op om zich te melden bij het onderzoekteam via 0900 - 8844.

Getuige gewapende overal gezocht

HAARLEM, 11 januari. - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval op een groothandel in sigaren en sigaretten op de Zijlweg. Rond 16.50 uur bedreigden twee negroïde mannen een medeweker met een vuurwapen. Een getuige hoorde geluid en nam polshoogte. Ook hij werd met dit vuurwapen bedreigd. De overvallers gingen er vervolgens zonder buit vandoor. Het signalement van beide daders luidt als volgt: twee negroïde mannen van ongeveer 20 jaar, beiden rond de 1.75 meter lang. Een van de overvallers droeg een zwarte capuchon over zijn hoofd, de andere man droeg een zwarte broek met een witte of crème kleurige jas. Het duo ging er op een blauwe brommer vandoor in de richting van de Duvenvoordestraat. De politie roept getuigen op om zich te melden bij het onderzoeksteam via 0900 - 8844.

Man verstopt zich op dak

HAARLEM, 13 januari. - De politie heeft omstreeks 08.30 uur een 22-jarige Haarlemmer aangehouden in zijn woning in Haarlem-Noord. De politie bracht de man een bezoekje, omdat hij nog enkele honderden euro's aan boetes open had staan. Bij de woning aangekomen, deed de moeder van de man open. Zij zei dat haar zoon niet thuis was. Ze stond de politie toe om binnen even een kijkje te nemen. Het bed van de zoon was leeg, echter wel duidelijk beslapen. Na een korte zoektocht troffen agenten de man aan op het dak van de woning. De man werkte mee aan de administratieve afhandeling van zijn openstaande schulden, maar vond het toch nodig om de agenten nog even te beledigen na afloop. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden na vechtpartij

HAARLEM, 13 januari. - Na een melding van een vechtpartij in de Kleine Houtstraat heeft de politie omstreeks 04.00 uur een 21-jarige inwoner van Velserbroek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 28-jarige Haarlemmer te hebben mishandeld. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Teveel drank, auto te water

HAARLEM, 13 januari. - Rond 03.55 uur belden getuigen de politie, omdat zij gezien hadden hoe een auto in het water belandde naast de Spaarndamseweg. Ook zagen zij hoe er iemand uit de auto klom en weg liep. Toen de politie ter plekke was, meldde de bestuurder zich alsnog. Deze 22-jarige Haarlemmer bleek teveel gedronken te hebben (600 ugl / 1,38 promille). De politie heeft hem een rijverbod van acht uur gegeven, zijn rijbewijs ingevorderd en heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Brand legt hennepplantages bloot

BEVERWIJK, 13 januari. - Een brand in een schuur aan de Creutzberglaan heeft geleid tot de ontdekking van enkele hennepplantages. Rond 03.30 uur brak er brand uit in deze schuur. Bij de bluswerkzaamheden werd duidelijk dat er in deze schuur hennep geteeld werd. Ook in een hiernaast gelegen schuur werd een kwekerij ontdekt. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaren van de kwekerijen. De Nuon is in kennis gesteld in verband met het illegaal aftappen van stroom.

Beginnend bestuurder ramt vangrails

HOOFDDORP, 12 januari. - De politie heeft omstreeks 23.40 uur een 19-jarige Haarlemmer aangehouden. De jongeman reed even hiervoor met zijn personenauto over de A5. Hij verloor de macht over zijn stuur en ramde hierdoor de vangrails in de middenberm. Hij bleek teveel gedronken te hebben (490 ugl / 1,13 promille). Zijn rijbewijs is in beslag genomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Vrouw rijdt door na ongeluk, bromfietser gewond

HAARLEM, 12 januari. - De politie heeft omstreek 23.25 uur een 36-jarige Haarlemse vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht doorgereden te zijn, nadat zij betrokken was geweest bij een ongeluk. Rond 23.10 uur reed een 18-jarige Haarlemmer op zijn brommer op de Nagtzaamstraat. Hij moest uitwijken voor een auto die linksaf wilde slaan. Dit lukte echte niet, waardoor hij die auto raakte en daarna ook een geparkeerde auto. De auto reed vervolgens door. In de brokstukken van de aanrijding trof de politie een kentekenplaat aan. Dit leidde tot de aanhouding van de vrouw. Zij zit nog vast voor nader onderzoek. Het slachtoffer is met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Verkeersconflict aanleiding mishandeling

HAARLEM, 12 januari. - De politie heeft omstreeks 16.05 uur een 20-jarige man uit Barendrecht aangehouden. De man wordt ervan verdacht naar aanleiding van een verkeersconflict een 18-jarige Haarlemmer te hebben mishandeld en zich discriminerend te hebben uitgelaten. Tegen de Barendrechter is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte gang van zaken tijdens het verkeersconflict en de oorzaak hiervan.

Ongeluk in Velsertunnel

VELSEN-NOORD, 12 januari. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van een ongeluk in de westbuis van de Velsertunnel. Rond 12.45 uur vond er hier een kettingbotsing plaats. Het ongeluk is vermoedelijke veroorzaakt door een personenauto met aanhangwagen, bestuurd door een 72-jarige Amsterdammer. De aanhangwagen is gaan slingeren, schaarde en kwam tot stilstand. De achter hem rijdende auto kon hem niet ontwijken en botste er bovenop. Vervolgens reden er nog twee auto's achterop deze aanrijding. Twee personen zijn met nekklachten vervoerd naar een ziekenhuis. De tunnel is enkele tijd afgesloten geweest. Alle verkeer werd enige tijd door de oostbuis geleid.

Wildplasser aangehouden

HAARLEM, 12 januari. - Surveillerende agenten zagen rond 03.20 uur een man plassen in de Smedestraat. De man, een 38-jarige inwoner van Vijfhuizen, werd hierop door hen aangesproken. De man reageerde agressief en probeerde te ontkomen. Met de nodige dwang is de man aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geen gehoor aan verzoek

WIJK AAN ZEE, 12 januari. - Na een melding dat drie jongens overlast veroorzaakten voor de deur van een discotheek aan het Julianaplein, heeft de politie een 19-jarige man uit Velsen-Noord aangehouden. De jongeman was, samen twee vrienden, rond 02.40 uur, door portiers uit deze discotheek gezet. De 19-jarige man bleef vervelend doen, ook tegen de politie. Omdat hij, ook na meerdere verzoeken, weigerde om weg te gaan, werd hij aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Jongens aangehouden na vernielen verkeersborden

BEINSDORP, 12 januari. - De politie heeft rond 01.40 uur twee jongens uit Beinsdorp aangehouden. Het tweetal, 16 en 17 jaar oud, wordt ervan verdacht meerdere verkeersborden vernield te hebben op de Hillegommerdijk. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Ook heeft de politie hun ouders geïnformeerd.

Werknemer supermarkt aangehouden

BEVERWIJK. 11 januari. - De politie heeft omstreeks 21.55 uur een 17-jarige Beverwijkse medewerker van een supermarkt aan de Spoorsingel aangehouden. De jongen was betrapt op het stelen van snoepgoed. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Zijn werkgever heeft hem op staande voet ontslagen.

Drinken op openbare weg

NIEUW VENNEP, 11 januari. - Omstreeks 21.50 uur zagen surveillerende agenten een 16-jarige Nieuw Venneper bier drinken op de Noorderdreef. Ze hadden deze avond de jongen al een paar keer gewaarschuwd geen alcohol te nuttigen op de openbare weg. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook heeft de politie zijn ouders geïnformeerd.

Man mishandelt vriendin

HOOFDDORP, 11 januari. - De politie heeft omstreeks 18.25 uur een 35-jarige Amsterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 30-jarige vriendin te hebben mishandeld in een woning aan de Irene Vorrinkstraat. De verdachte bleek ook nog voor enkele honderden euro's aan boetes open te hebben staan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau. Na het betalen van de boetes heeft hij later die avond, met een proces-verbaal op zak, het bureau weer mogen verlaten.

Mascaradieven aangehouden

HAARLEM, 11 januari. - Oplettend personeel van een warenhuis aan de Grote Houtstraat betrapte rond 17.05 uur twee meisjes op de diefstal van wat mascara. Het tweetal, een 16-jarige Haarlemse en een 15-jarig meisje uit Vijfhuizen, is overgedragen aan de politie. De meisjes kunnen een taakstraf van bureau Halt tegemoet zien.

Auto ramt garageboxen

BEVERWIJK, 11 januari. - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van een ongeluk op de kruising Bergerslaan / Moerdijkstraat. Een 72-jarige man vloog daar rond 16.50 uur met zijn auto uit de bocht. Hij kwam tegen de daar gelegen garageboxen tot stilstand. De brandweer heeft hem en zijn 68-jarige vrouw uit de auto gehaald. Ze zijn met onder andere enkele gebroken ribben opgenomen in het ziekenhuis.