Politie Zuid-Holland-Zuid

13/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-01-2008 o Persberichten District II

GEEN LICHT
GORINCHEM Omdat de brommer geen achterlicht voerde hebben agenten de bestuurder gecontroleerd. Hieruit bleek dat de 42-jarige man uit Gorinchem teveel alcoholische drank op had. De man reed op zaterdagavond 12 januari 2008 op zijn bromscooter over een brug en de politiemensen zetten hem aan de kant op het Paardenwater in Gorinchem. Toen hij zijn helm afdeed roken de agenten een alcohollucht. De blaastest bevestigde dat vermoeden. De 42-jarige had zelfs zoveel alcohol op dat de politie zijn rijbewijs invorderde.

GESLAGEN
GORINCHEM Twee mannen van 25 en 29 jaar uit Gorinchem zijn door agenten aangehouden. Agenten zagen op zondag 13 januari 2008 omstreeks 04.00 uur dat een 22-jarige man uit Gorinchem uit de Kerksteeg de Grote Markt in Gorinchem oprende. Zijn neus bloedde. De man vertelde dat de twee verdachten hem hadden geslagen. De politiemensen vroegen assistentie en het lukte de verdachten aan te houden.

IN DE CEL
LEXMOND Een 32-jarige man uit Antwerpen heeft de nacht doorgebracht in de cel. Op zaterdagavond 12 januari 2008 reed een auto met een Pools kenteken langzaam over de rijksweg A27 bij Lexmond. Agenten haalden de auto van de weg. Uit controle van de bestuurder bleek dat hij teveel alcoholische drank op had. Na overleg met de Officier van Justitie moest de 32-jarige autobestuurder een boete van 1.800 euro betalen. Dat kon hij niet en moest blijven. Zondag mocht de 32-jarige de cel uit met een dagvaarding.

GEVALLEN
PAPENDRECHT Een 59-jarige man uit Papendrecht is gewond geraakt door een val. Het slachtoffer was op zaterdagmiddag 12 januari 2008 bezig met het wassen van zijn kampeerwagen. Hij stond op een ladder. Plotseling verloor de man zijn evenwicht en viel op straat. Het slachtoffer had pijn aan zijn rug en een hoofdwond. Een ambulance bracht hem voor behandeling over naar het ziekenhuis in Dordrecht. Het incident gebeurde op de Visschersbuurt in Papendrecht.

WINKELDIEFSTAL
PAPENDRECHT Een 15-jarige jongen uit Papendrecht is aangehouden voor winkeldiefstal. Hij stal op zaterdagmiddag 12 januari 2008 een fles drank. Hij deed dat bij een supermarkt op de Kombuis in Papendrecht. Personeel zag dat de verdachte de fles pakte en niet afrekende bij de kassa. Eerst ontkende de jongen maar de gestolen fles kwam onder zijn kleren vandaan. Verder had hij ook nog wat weed en een zakmes bij zich. Hier deed de 15-jarige afstand van.