Politie Zuid-Holland-Zuid

13/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-01-2008 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT Politiemensen van het Verkeershandhavingsteam hebben in Dordrecht en Zwijndrecht autobestuurders gecontroleerd op hun eventueel alcoholgebruik. Ze begonnen hiermee op zaterdagavond 12 januari 2008 en gingen door tot in de nacht. In totaal bliezen ongeveer 630 bestuurders. Bij negen van hen was het promillage te hoog. Hier waren er drie bij waar het promillage zo hoog was dat de politie hun rijbewijs moest invorderen. De controles gebeurden op de Burgemeester de Raadtsingel, Merwedestraat en Noordendijk in Dordrecht en de A16, Brugweg en Karel Doormanlaan in Zwijndrecht. Naast deze controles hielden agenten later in de nacht op de Krispijnseweg in Dordrecht nog een 24-jarige automobilist uit Dordrecht aan. Ook hij had teveel alcoholische drank gedronken. De verdachte moest zijn rijbewijs achterlaten bij de politie. Een 53-jarige man uit Rotterdam moest met handboeien mee naar het bureau. Agenten controleerden de autobestuurder rond 04.30 uur op de Patersweg in Dordrecht. De blaastest wees het te hoge promillage uit. Maar de verdachte wilde de politiebus niet in en passagiers uit zijn auto begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Uiteindelijk ging hij geboeid mee naar het bureau.

BELEDIGING
DORDRECHT Een 47-jarige man uit Dordrecht heeft een transactiebedrag van 220 euro betaald. Hij zag dat medewerkers van de dienst Toezicht van de gemeente een bekeuring uitschreven en deze stopte bij een auto die scheef geparkeerd stond. De 47-jarige man was het hier niet mee eens en zei hier wat van. De medewerkers van de dienst Toezicht hielden de man op zaterdagmiddag 12 januari 2008 aan bij de Buiten Kalkhaven in Dordrecht omdat deze hen zou beledigen. De man ontkende dat hij beledigingen had geroepen.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Op de Patersweg in Dordrecht hebben agenten een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij fietste daar op zaterdagavond 12 januari 2008. Agenten gingen over op een controle van de man omdat hij door het rode verkeerslicht fietste. Ze zagen dat er geen beugelslot op de fiets zat en controle van het framenummer wees uit dat de fiets gestolen was. Hierop ging de verdachte mee naar het bureau. De 18-jarige verklaarde dat hij de fiets van zijn vader had gekregen. Deze 44-jarige man vertelde de fiets vorig jaar te hebben gekocht.

HEG
DORDRECHT Politiemensen hebben na de brand van een heg een onderzoek ingesteld. De heg aan het Burgemeester Beelaertspark in Dordrecht stond op zondag 13 januari 2008 omstreeks 05.00 uur in brand. Direct gingen agenten op zoek in de buurt. Want mogelijk was er een verdachte gezien die wegfietste bij de brand. Ook was er nog een brandje in een tuin van de Dubbelsteynlaan West. Helaas vonden agenten in de nacht niets maar het onderzoek gaat verder. In dat onderzoek neemt de politie ook een beschadigde heg aan de Rechte Zandweg mee. Hierin zaten twee brandplekken.

VERNIELING RUIT
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 18-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft bekend een ruit van een supermarkt te hebben vernield. Op zondag 13 januari 2008 rond 04.35 uur begon de politie een onderzoek hiernaar. Er kwam een melding van een harde klap uit de buurt van de winkel op het Louwersplein in Hendrik-Ido-Ambacht. Agenten zagen een groep jongens de woonwijk in rennen. Een politieman pakte een fiets uit de surveillancebus en zag kans een 18-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht aan te houden. In de loop van zondag hoorden agenten nog vier andere jongens. Een van hen bekende de vernieling.