Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wat: hoeden geïnspireerd op de Leeuwarder vlag; Waar: TEM galerij van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Tesselschadestraat 12 te Leeuwarden;
Wie: Anneke Langenberg;
Wanneer: t/m 28 februari 2008.

In de TEM galerij van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden is vanaf vrijdag 18 januari de tentoonstelling Dryfsand Forstinnen van Melvin van Eldik en Minne Velstra, gedichten en fotografie over Leeuwarden, te zien. Naar aanleiding van deze tentoonstelling is de hoedententoonstelling van Anneke Langenberg, die verlengd is tot 1 maart, aangevuld met hoeden geïnspireerd op de Leeuwarder vlag. Al jaren laat Anneke Langenberg zich inspireren door vlaggen. Er is een grote collectie hoeden in de kleuren van de Nederlandse vlag, die ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix o.a. te zien is geweest in het Fries Museum en nog steeds regelmatig op reis is. Inmiddels is er ook een collectie hoeden en kleding vormgegeven naar de Friese vlag. Hoeden met een knipoog, om bv. naar een schaats-, voetbal,- of skûtsjesilen wedstrijd te gaan, tot elegante exemplaren om chique op een receptie te verschijnen. En nu is het begin gemaakt voor de collectie Leeuwarden.

De opening voor genodigden van de tentoonstelling Dryfsand Forstinnen is donderdag 17 januari om 17.00 uur. Beide tentoonstellingen zijn te zien t/m 28 februari 2008.

Inlichtingen en fotomateriaal:

JoJo Theater Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Anneke Langenberg afdeling Kunstzaken Leeuwarden Harald Klinkenberg
058-8442231 Leeuwarden
06-13010544 058-2511716