Persberichten Eemland zuid 15.40 uur

Utrecht, 13-01-2008

Herhaling getuigenoproep mishandeling agent

LEUSDEN Bij de aanhouding van twee autokrakers op woensdag 9 januari kreeg een agent een harde schop tegen zijn onderbeen, waardoor zijn kuitbeen brak. De politie is naar aanleiding van onderstaand bericht nog steeds op zoek naar twee personen die getuigen waren van de geweldpleging tegen de agent, waardoor hij zijn been brak.

Bent u één van de getuigen of kent u deze? Dan vragen we u contact op te nemen met de politie in uw woonplaats via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Persbericht d.d. 10-01-08

Rond 17.05 uur kreeg de politie de melding van een autokraak op de Dafplaats. De meldkamer stuurde direct meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. De getuige gaf door dat de twee verdachten wegrenden in de richting van winkelcentrum de Hamershof.

Door politiemensen werd aan meerdere kanten van het winkelcentrum positie ingenomen. Twee agenten zagen de verdachten rennen, één van de agenten zette te voet de achtervolging in en de ander met de auto. Op t Erf reed een agent in burgerkleding op zijn mountainbike. Hij had zich vlak daarvoor op het politiebureau omgekleed om naar huis te gaan, maar hoorde de melding van de autokraak en besloot ook ter plaatse te gaan. Hij zag de twee verdachten aan komen rennen. Hij stapte af, riep dat hij van de politie was en probeerde hen tegen te houden. De verdachten verzetten zich tegen de aanhouding, waarbij de agent een harde schop tegen zijn onderbeen kreeg. Daardoor brak de agent zijn onderbeen. De verdachten zetten hun vlucht voort.

De te voet achtervolgende agent zag dat zijn collega gewond op de grond lag en staakte de achtervolging. Hij verzocht direct de meldkamer een ambulance te sturen. Andere agenten zagen de vluchtende verdachten rennen, terwijl zij werden achtervolgd door een getuige. Eén van de agenten zag kans één van de verdachten, een 18-jarige jongeman uit IJsselstein, met pepperspray te bespuiten. Vervolgens werd hij aangehouden, waarbij hij veel verzet pleegde. De tweede verdachte, een eveneens 18-jarige jongeman uit IJsselstein, werd vervolgens ook aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld.

De gewonde agent werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij zijn kuitbeen had gebroken. Nadat zijn been in het gips was gezet, mocht hij het ziekenhuis verlaten.

De 55-jarige Leusdense eigenaar van de opengebroken auto deed aangifte van de autokraak. De verdachten hadden wel een ruit van de auto vernield, maar nog geen kans gezien iets uit de auto te stelen.

Getuigenoproep mishandeling

AMERSFOORT Vrijdagavond 11 januari is een 31-jarige vrouw uit Amersfoort het slachtoffer geworden van geweld.

Omstreeks 18.50 uur liet de Amersfoortse haar hond uit, terwijl zij zelf aan het joggen was op het Plantsoen in de richting van de Arnhemsestraat. Ter hoogte van de Grote Haag naderde een man uit de tegenovergestelde richting, met een zwart/grijze hond aan een zogenaamde flexi-lijn. Op het moment dat de man zijn hond loslaat, valt deze direct de hond aan. Als de man bij de vrouw is geeft hij haar een kopstoot en een vuistslag in het gezicht, waarna hij zijn eigen hond ook een aantal schoppen geeft.

De politie heeft het volgende signalement van de verdachte man:

- Blanke man

- Tussen de 30-35 jaar

- Tussen de 1.85 en 1.90 meter lang

- Slank postuur

- Opvallend brede kaken

- Kort, donkerblond haar met gel

- De man droeg geen jas, wel een wit overhemd met streep en donkere pantalon. Bovendien droeg hij donkere bretels en een roodachtige vlinderstrik

Mocht u iemand kennen die voldoet aan bovenstaat signalement vragen we u contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

AMERSFOORT De politie is op zoek naar een verdachte naar aanleiding van openbare geweldpleging. In de vroege ochtend van zondag 13 januari, om 03.21 uur, kreeg de politie een melding van een 20-jarige man uit Amersfoort. In de Windsteeg had de man een kopstoot gekregen, waarbij hij verwondingen in het gezicht opliep. Het gestarte buurtonderzoek heeft geen aanhouding opgeleverd. Wel kon het slachtoffer een signalement opgeven:

- Blanke man van ongeveer 1.85 meter lang

- Een tatoeage in de nek; vermoedelijk een Chinees teken

- Hij droeg een zwarte leren jas tot over de heup

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vernieling auto

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van vernieling van een personenauto.

Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie een melding dat twee personen ruiten van geparkeerde autos aan de Bosweg aan het inslaan waren. Ter plaatsen konden agenten aan de hand van het opgegeven signalement twee verdachte mannen aanhouden aan de Stephensonstraat. De 22-jarige man uit Borculo en 26-jarige man uit Leerdam zijn ingesloten voor verhoor.

Diefstal auto

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari heeft de politie om 01.39 uur een verdachte man aangehouden op verdenking van diefstal uit en vernieling van autos.

Beveiligers hadden een aantal autos met ingeslagen ruiten aangetroffen aan de Plotterweg. Hierna zagen zij ook een 29-jarige man uit Gouda, wiens handen onder het bloed zaten. Zij hielden de man staande, tot de politie arriveerde. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder verhoor. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Met alcohol achter het stuur

AMERSFOORT In de middag van zaterdag 12 januari heeft de politie een 54-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij met te veel alcohol op zijn auto bestuurde. Om 15.23 uur zagen surveillerende agenten hoe de man met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan de Limburgsestraat reed. Agenten lieten de man blazen, waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau bleek uit verdere ademanalyse dat de man 690 ug/l in zijn lichaam had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

AMERSFOORT In de avond van 12 januari werd om 20.37 uur een 58-jarige inwoner van Amersfoort werd aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat en tegen een lantarenpaal aan botste. Op de Ringweg Randenbroek lieten agenten de man blazen, waarop bevestigd werd dat hij te veel gedronken had. Op het bureau volgde een ademanalyse waaruit bleek dat de man 580 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling ruit

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari heeft de politie een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden na het vernielen van een ruit aan de Arnhemsestraat. Naar aanleiding van getuigenverklaringen en een alerte burger die de verdachte vasthield kon de politie de jongen aanhouden en overbrengen naar het bureau. Tijdens zijn aanhouding werden enkele vrienden van de verdachten vervelend, waarna 2 van hen, beide 16 jaar en afkomstig uit Amersfoort, werden aangehoudenj wegen belediging. Een derde jongen, eveneens 16 jaar en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden wegens het negeren van een bevel. Hun ouders zijn in kennis gesteld en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.