Persberichten Rijn en Venen, 15.40 uur

Utrecht, 13-01-2008

Inbrekers op heterdaad aangehouden

MIJDRECHT Tijdens surveillance zagen agenten rond 03.30 uur een man op de Uitspanning die zich verdacht gedroeg bij een woning. Het leek erop of de 19-jarige man uit Mijdrecht op de uitkijk stond voor een inbraak. Een 22-jarige medeverdachte met onbekende woonplaats vluchtte en kon op de Hoofdweg aangehouden worden. Beide zijn aangehouden op verdenking van diefstal/heling van goederen die zij bij zich hadden en vanwege het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Onder invloed

MAARSSEN Zaterdag 12 januari hebben surveillerende agenten rond 03.30 uur een 25-jarige automobilist uit Buurmalsen aangehouden op de Floraweg op verdenking van rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 585 ug/l, waarop hij proces-verbaal kreeg en een rijverbod van zes uur.

Alcoholcontrole

LOENEN AAN DE VECHT/BREUKELEN Vrijdag 11 januari heeft de politie in Loenen aan de Vecht en Breukelen alcoholcontroles gehouden. Tussen 20.30 en 22.30 uur controleerde de politie op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht. Hierbij werden 411 blaastesten afgenomen. Vier automobilisten hadden teveel gedronken en werden aangehouden. Hierna controleerde de politie in Breukelen op de Amerlandseweg en de Straatweg. Hier werden 258 blaastesten afgenomen, waarbij vier automobilisten aangehouden werden. Het hoogst gemeten alcoholgehalte was 390 ug/l.