Politie Haaglanden

Perberichten 13 januari

Haaglanden, 13-01-2008

Lokauto succesvol
Den Haag De inzet van een lokauto zorgde er vrijdagavond 11 januari voor dat twee Hagenaars
(21 en 24 jaar oud) werden aangehouden. Politieagenten parkeerden de lokauto om 20.00 uur op de Van Ravesteinstraat en namen hun posities in. Na ongeveer een uur stopte een auto met daarin twee mannen bij de lokauto. De mannen voelden aan de portieren en reden weg. Ze kwamen daarna nog een paar keer terug. De laatste keer om met een steen de ruit in te slaan. Hierop kwamen de agenten in actie en wilden de mannen aanhouden. De 21-jarige werd direct aangehouden, maar de 24-jarige stapte in hun auto en reed daarmee met hoge snelheid op de agenten in. Door weg te springen, konden ze voorkomen dat ze werden aangereden. Na een achtervolging waarbij de verdachte verschillende verkeersovertredingen beging, werd hij op de Vaillantlaan aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden maandag 14 januari voorgeleid aan de officier van justitie.

Autokraker betrapt
Den Haag Politieagenten in burger zagen zondagochtend 13 januari om 04.40 uur een bekende 38-jarige Haagse autokraker op de Newtonstraat lopen. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man op het dievenpad was, besloten ze hem te controleren. De man had een zwarte map met verschillende cds bij zich en omdat hij hiervoor geen goede verklaring kon geven, bekeken de agenten wat hij nog meer bij zich had. In zijn kleding troffen ze onder andere vier zonnebrillen en een autoradio aan en hielden hem aan. Tijdens zijn verhoor bekende de verdachte dat de goederen van diefstal afkomstig waren. Het bleek dat de verdachte in twee geparkeerde autos op de Beeklaan en de Copernicusstraat had ingebroken.

Man probeert agenten fiets te verkopen
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar probeerde zaterdagochtend 12 januari twee politieagenten in burger een fiets te verkopen. De agenten liepen om 03.08 uur op de Hofweg toen de Hagenaar hen aansprak. De man probeerde de fiets waarop hij fietste voor 20,00 aan hen te verkopen. De Hagenaar keek vreemd op toen de politieagenten zich legitimeerden. Hij werd aangehouden voor heling.

Vrouw (88) gewond bij straatroof
Den Haag Een 88-jarige vrouw uit Den Haag is zaterdagmiddag 12 januari gewond geraakt toen zij van haar tas werd beroofd. De vrouw liep omstreeks 15.40 uur op het voetpad tussen de Rozenstraat en de Stokroosstraat. Op dat moment probeerde een man haar schoudertas weg te nemen en ontstond er een worsteling. Nadat de man haar tas had buitgemaakt rende hij weg. Tijdens de worsteling raakte de linkerschouder van het slachtoffer uit de kom. De tas werd even verderop teruggevonden. De verdachte had hem weggegooid omdat er geen waardevolle goederen in zaten. De vrouw had haar portemonnee namelijk in haar jaszak zitten. Het slachtoffer is voor haar verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Hennepkwekerij
Den Haag In een woning aan de Harderwijkstraat trof de politie zaterdagmiddag 12 januari een hennepkwekerij. De politie stelde een onderzoek in de woning in omdat bij M een melding was binnengekomen dat er een hennepkwekerij zou zijn. In de woning werden in een kamer 109 hennepplantjes en apparatuur aangetroffen. De 34-jarige bewoner en een 26 jarige Haagse die ook in de woning was, werden aangehouden.

Fietsen op snelweg
Den Haag De politie kreeg vrijdagavond 11 januari om 23.06 uur een melding binnen dat iemand op de snelweg A 12 zou fietsen. Op de snelweg troffen de agenten inderdaad een man op een mountainbike aan. Het bleek te gaan om een 45-jarige Hagenaar die onder invloed was. Hij werd van de snelweg gehaald en mocht na een pittige waarschuwing zijn weg op een veiliger manier vervolgen.

Graffiti
Den Haag Zes Hagenaars, 13 en 14 jaar oud, zijn zaterdagmiddag 12 januari op het Ko van Dijkplein aangehouden nadat zij een bankje met spuitbussen hadden beklad. Getuigen zagen dat de jongens het bankje onderspoten en waarschuwden de politie. Die hielden het zestal aan. Uit onderzoek bleek dat de zes ook graffiti hadden aangebracht op het Oosteinde. Alle zes bekenden hun betrokkenheid en zijn in overleg met hun ouders doorverwezen naar Bureau Halt.

Bromfietser de klos
Den Haag Doordat hij een vrolijk deuntje op zijn claxon speelde, trok een 17-jarige Hagenaar de aandacht van politieagenten. De agenten waren zaterdagochtend 12 januari om 01.40 uur op de Loosduinseweg bezig met de aanhouding van een dronken automobilist, toen de Hagenaar al toeterend op een brommer voorbij kwam rijden. De politieagenten besloten de jongen te laten stoppen en hem te controleren. Tijdens de controle bleek dat hij teveel had gedronken. Tijdens de blaastest bleek dat hij 375 ugl blies. Als beginnend bestuurder ligt de grens bij 88 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Alcomobilist
Den Haag Surveillerende politieagenten werden zondagochtend 13 januari om 01.30 uur op de De La Reyweg door een automobilist geattendeerd op een andere automobilist die behoorlijk zou slingeren en vermoedelijk onder invloed was. De agenten zagen de automobilist inderdaad slingerend rijden en lieten hem stoppen. Toen ze de 34-jarige Haagse bestuurder aanspraken, constateerden ze dat hij inderdaad onder invloed was. De Hagenaar werd aangehouden en moest een blaastest ondergaan. Aan het bureau mislukte deze test en werd een bloedproef gevorderd. Dit weigerde hij. Na overleg met de officier van justitie werd besloten dat de verdachte 1200 moest betalen of anders zou zijn auto in beslag worden genomen. De verdachte kon niet betalen en daarom werd zijn auto in beslag genomen.

Baldadigheid
Leidschendam Een surveillerende agent zag zaterdagochtend 12 januari om 02.05 uur hoe een 16-jarige Leidschendamse planten uit een plantenbak voor het stadhuis haalde en deze op de grond gooide. De politieagent sprak de vrouw vervolgens aan en vertelde haar dat zij was aangehouden voor baldadigheid. Haar 18-jarige vriend uit Leidschendam was het daar niet mee eens en begon haar stevig te omarmen om zo te voorkomen dat zij zou worden aangehouden. Met enige dwang werd de man aangehouden voor belemmering en verzet en de vrouw voor baldadigheid.

Dronken man toont politie zijn billen
Wassenaar Een 23-jarige man uit Zelhem liet zaterdagochtend 12 januari in een dronken bui zijn broek zakken en toonde zijn billen aan voorbij rijdende agenten. Dit voorval gebeurde om 00.39 uur op de Langstraat. De Zelhemmer liep met twee voetbalmaatjes, een 23-jarige man uit Zelhem en een 26-jarige man uit Aalten, op de Langstraat toen een politieauto voorbijreed. Op dat moment liet hij zijn broek zakken en toonde zijn achterste aan de agenten. De agenten spraken de man aan en constateerden dat hij te diep in het glaasje had gekeken, waarna hij werd aangehouden. Zijn vrienden werden vervolgens aangehouden omdat zij zich met de aanhouding gingen bemoeien en niet weg wilden gaan.

Hoofdwond deert dronken automobilist niet
Wassenaar Politieagenten kregen zaterdagavond 12 januari om 22.08 uur een melding dat een dronken man met een hoofdwond in zijn auto onderweg zou zijn naar het ziekenhuis. Op de Lange Kerkdam zagen de agenten inderdaad de bewuste automobilist rijden en ze probeerden hem te laten stoppen. De automobilist negeerde het stopteken en werd uiteindelijk klemgereden. Nadat de agenten de man, een 25-jarige Slowaak, hadden aangesproken, bleek hij inderdaad dronken te zijn. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 855 ugl. Nadat hij een transactie van 1050, 00 had gekregen, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd zijn hoofdwond gehecht.

Alcoholcontrole
Wassenaar De politie heeft het afgelopen weekend een alcoholcontrole gehouden op het Rozenplein. In totaal werden 98 bestuurders gecontroleerd en slechts 1 automobilist had teveel gedronken. Hij blies 425 ugl en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Jongens vernielen autos
Rijswijk Twee jongens lieten zondagochtend 13 januari om 05.40 uur een spoor van vernielingen achter in de omgeving van de Florence Nightingalelaan. Getuigen waarschuwden de politie dat het tweetal in die omgeving autos zouden vernielen. Agenten zagen de jongens op de Burgemeester Elsenlaan lopen en hielden hen aan. Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit Wateringen en een 17-jarige Hagenaar. In de omgeving van de Florence Nightingalelaan werden 6 autos aangetroffen waarvan de buitenspiegel of de ruitenwisser waren vernield.

Bulgaar rijdt te snel
Rijswijk Bij een radarsnelheidscontrole vrijdagavond 11 januari op de Prinses Beatrixlaan maakte een automobilist uit Bulgarije het wel erg bont. De automobilist werd geklokt toen hij met 100km per uur over de weg scheurde waar 50 is toegestaan. Omdat de man geen vaste woon en/of verblijfplaats in Nederland heeft, moest hij na overleg met de officier van justitie een transactie van 360,00 betalen.

Vechtpartij jongen gestoken
Wateringen (Westland) De politie kreeg vrijdagavond 11 januari om 23.15 uur een melding dat in een café op het Plein een man zou zitten die een steekwond had. Toen de agenten bij het café aankwamen, troffen ze een 19-jarige Rijswijker aan die verklaarde dat hij samen met een vriend kort daarvoor in het Hofpark ruzie had gekregen met een andere jongen. De jongen zou hem hebben geslagen en met een mes hebben gestoken. Zijn vriend, 18-jarige jongen uit Wateringen, zou zijn bedreigd door deze jongen. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis en zijn vriend ging met hem mee. Na enige tijd meldde een 17-jarige jongen uit Wateringen zich bij de politie. Hij verklaarde dat hij ruzie had gehad en dat hij mishandeld was. Deze jongen werd voor zijn betrokkenheid bij de eerdere vechtpartij aangehouden. Terwijl hij met de politie sprak, raakte de jongen onwel en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Het bleek dat deze jongen tijdens de vechtpartij ook klappen had gehad en dat zijn neus was gebroken. De 19-jarige Rijswijker en zijn vriend werden in de loop van de nacht aangehouden voor hun betrokkenheid bij de vechtpartij. De politie onderzoekt deze zaak.

Poging inbraak
Wateringen (Westland)- Drie Hagenaars, in de leeftijd van 15, 19 en 20 jaar oud, zijn zaterdagavond 12 januari om 22.25 uur aangehouden na een melding dat in een woning aan de Irenestraat werd ingebroken. De getuige sprak over drie jongens, één van hen had een getinte huid en ze waren in een donkere auto gekomen. Op de Willem III straat zagen de agenten drie mannen lopen. Een van hen probeerde in een donkere auto te stappen, maar werd aangehouden. De andere twee verdachten werden op de Poeldijkseweg aangehouden. Uit onderzoek bleek dat een tuindeur van een woning aan de Irenestraat was vernield.

Jongens plegen vernielingen
Maasland (Midden Delfland) De politie kreeg zaterdagochtend 11 januari om 00.13 uur een melding dat een groep van vijf personen op de Gaagweg in Schipluiden een bushokje had vernield en daarna was doorgefietst naar de Kwakelweg. Op de Oostgaag zagen politieagenten de groep fietsen en sprak de jongemannen aan. Zij bekenden al direct dat zij voor de vernielingen verantwoordelijk waren. De agenten hield de jongenmannen, in de leeftijd van 14 tot 25 jaar, afkomstig uit Maasdijk en Maasland aan. Uit onderzoek bleek dat deze groep jongemannen ook nog zeven lantaarnpalen had vernield in Schipluiden.

Beroving
Delft Een 17-jarige Delftenaar is zondagochtend 13 januari het slachtoffer geworden van een beroving. De jongen fietste na een avondje stappen naar huis. Op een gegeven moment wist hij de weg niet meer en op de Martinus Nijhofflaan vroeg hij aan drie mannen of ze hem de weg konden wijzen. De mannen fietsten met het slachtoffer mee, maar op het Componistenpad reden ze hem klem en schopten en sloegen hem. Ze namen hem zijn PSP en portemonnee af. Daarna reden ze weg. Het slachtoffer deed aangifte.

Drankflessen weggenomen
Delft Medewerkers van een beveiligingsbedrijf hielden zaterdagochtend 12 januari om 03.05 uur in een horecapand aan de Phoenixstraat twee 17-jarige jongens uit Dordrecht aan die ervan werden verdacht dat zij drank hadden gestolen uit een koelkast. De medewerkers zagen dat de jongens acht flessen met drank bij zich hadden en hielden hen aan. Bij de politie ontkenden de jongens de drank te hebben gestolen. Zij hadden de flessen van iemand anders gekregen. De twee werden doorverwezen naar Bureau Halt. De drank is terug naar de eigenaar.

Alcohol in het verkeer
Pijnacker Doordat hij met hoge snelheid op de rotonde aan de Klapwijkseweg reed, trok een 38-jarige automobilist uit Pijnacker zaterdagavond 12 januari de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen de man om 21.07 uur met hoge snelheid in zijn auto rijden en lieten hem op de Marga Klompelaan stoppen. Nadat ze de bestuurder hadden aangesproken, bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 530 ugl en omdat dit de vierde keer binnen vijf jaar was dat hij betrapt werd op het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingenomen.

Inbraak in kelderbox
Zoetermeer Oplettende buurtbewoners belden vrijdagavond 11 januari om 21.00 uur de politie toen zij zagen hoe een groep jongens inbrak in een kelderbox aan het Savelbos. Politieagenten die in de buurt surveilleerden gingen onmiddellijk naar het Savelbos en zagen de jongens wegrennen. Korte tijd later hielden ze op de J.C. Bloemhove drie verdachten uit Zoetermeer, 16 en 18 jaar oud aan, voor hun betrokkenheid bij de inbraak aan. De politie doet onderzoek naar de overige verdachten.

Graffiti
Zoetermeer Een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek werd zaterdagavond 12 januari op heterdaad betrapt toen hij samen met een vriend graffiti aanbracht op een sportschool aan de Meerzichtlaan. Dit werd gezien door een medewerker van de sportschool die de jongen beetgreep. Zijn vriend kon ontkomen. De sportschoolhouder waarschuwde de politie waarna de verdachte werd overgedragen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar hij een verklaring afleggen. Zijn vriend, van wie de identiteit bekend is, moet binnenkort een verklaring afleggen.