Winkeldiefstallen

's-Hertogenbosch/Rosmalen, 13-01-2008 o Er zijn de afgelopen vrijdag opvallend veel winkeldiefstallen gepleegd waarbij de daders aangehouden zijn. Net zoals bij iedere aanhouding moet er een onderzoek opgestart worden en moet de zaak administratief afgehandeld worden. Dat kost de politie veel mankracht op een toch al druk tijdstip. Hieronder een overzicht.

Vrijdag omstreeks half drie zijn twee minderjarige meisjes, één van dertien en één van veertien jaar, beiden uit Rosmalen, aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden sieraden weggenomen uit een kledingwinkel in de Arena. Ze zijn overgedragen aan bureau Halt.

Een 27-jarige Engelsman woonachtig in Rosmalen had vrijdagmiddag om half vijf bij een supermarkt aan de Arena kauwgom weggenomen. Hij werd echter betrapt en overgedragen aan de politie.

Twee meisjes van 17 jaar, beiden uit Oss, zijn vrijdag om zes uur aangehouden in een kledingwinkel aan de Hooge Steenweg. Het alarm van de winkel ging af en de verdachten werden aangehouden. Bij onderzoek door de politie bleek dat ze al eerder die dag kleding hadden weggenomen in een andere winkel. De twee dievegges zijn ingesloten.

Een 46-jarige vrouw uit Den Bosch is op vrijdag om zes uur aangehouden in een supermarkt aan de Arena. Zij had een tas met boodschappen tussen haar benen staan in haar invalidenvoertuig. Zij vergat die echter af te rekenen. De politie heeft de zaak ter plaatse afgehandeld omdat de vrouw niet in een politieauto vervoerd kon worden.

Drie jongens uit Drunen, één van 18 en twee van 19 jaar, hadden op vrijdagavond om half acht voor een paar euro aan snoep gestolen in een supermarkt aan de Arena. Zij werden betrapt en aangehouden.

Een 25-jarige inwoner uit Den Bosch is vrijdag om vijf uur in een supermarkt aan de Graafsebaan aangehouden omdat hij meerdere tubes tandpasta had weggenomen. Hij is overgedragen aan de politie.