Datum: 20080113 Titel: Getuigen van straatroof Utrecht gezocht Arnold zegt: Politie Utrecht, index Titelbalk gaf: Politie.nl

Persberichten Heuvelrug, 15.45 uur

Utrecht, 13-01-2008

Getuigen van straatroof gezocht

VEENENDAAL De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond op vrijdag 11 januari rond 22.30 uur op de Boslaan.

Een 48-jarige vrouw uit Veenendaal werd op de Parallelweg door drie jongens op de fiets achtervolgd vanaf de hoek Kerkewijk Parallelweg. Bij de kruising met de Ambachtsstraat en Boslaan blokkeerden de jongens de weg zodanig dat zij de Boslaan in moest rijden. Daar werd zij bestolen van een plastic tas en tot stilstaan gebracht. Haar handtas kon zij vasthouden. Toen de vrouw schreeuwde, fietsten de jongens weg richting het Petenbos. Op hun vlucht hebben zij ook op de Floralaan gereden, waar een deel van de inhoud van de tas teruggevonden werd.

Het signalement van de daders is:

Dader 1

- vermoedelijk Nederlandse jongen

- gezet / stevig postuur

- lengte 1.75 m - 1.80 m

- zwarte bivakmuts

- zwarte jas (type bomber jack)

- blauwe spijkerbroek

- vermoedelijk herenfiets

Dader 2 (pleegde de diefstal)

- vermoedelijk Nederlandse jongen

- normaal postuur

- lengte 1.90 m

- zwarte bivakmuts

- zwarte jas (type bomber jack)

- blauwe spijkerbroek

Dader 3

- vermoedelijk Nederlandse jongen

- normaal postuur

- lengte 1.75 1.80 m

- zwarte bivakmuts

- zwarte jas

Bent u getuige geweest van de straatroof of weet u wie de daders zijn, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Metaaldieven aangehouden

DRIEBERGEN RIJSENBURG Zaterdag 12 januari kreeg de politie rond 09.30 uur melding dat personen zich verdacht gedroegen bij een auto die geparkeerd stond bij een bedrijf aan de Nijendal. Ter plaatse troffen de agenten twee mannen aan met verschillende partijen van diefstal afkomstige aluminium en koperdraad. De mannen (19 en 22 jaar, beiden uit Driebergen-Rijsenburg) zijn aangehouden voor diefstal en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Onder invloed

RHENEN Vrijdag 11 januari heeft de politie rond 23.45 uur een 23-jarige automobilist uit Kesteren aangehouden op de Herenstraat op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 590 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Onder invloed

RHENEN Zondag 13 januari heeft de politie rond 01.45 uur een 33-jarige automobilist uit Beneden Leeuwen aangehouden op De Stikke Hucht op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 770 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van negen uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Onder invloed

VEENENDAAL Zaterdag 12 januari heeft de politie rond 01.45 uur een 18-jarige bromfietser uit Veenendaal aangehouden op de Sportlaan op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 835 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van tien uur.