Persberichten Stad Utrecht, 15.50 uur

Utrecht, 13-01-2008

Steekpartij met dodelijke afloop

UTRECHT Zondagochtend 13 januari vond een steekpartij plaats ter hoogte van een horecagelegenheid op het Thomas A. Kempisplantsoen. Rond 01.30 uur arriveerde de politie na een melding van een steekpartij. Ter plaatse troffen zij een zwaargewonde 48-jarige man aan. De politie heeft de man proberen te reanimeren. Ook kwam een ambulance ter plekke. De reanimatie mocht niet meer baten, waarop de man ter plekke is overleden. Op aanwijzing van getuigen kon de politie een 34-jarige Utrechtse verdachte aanhouden op de Thomas A. Kempisweg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vechtpartij

UTRECHT - Vrijdagavond 11 januari heeft de politie rond 19.30 uur een 20-jarige man uit Abcoude en een 16-jarige jongen uit Hilversum aangehouden op de Lijnmarkt/Boterstraat. De twee waren onder invloed en verwikkeld in een vechtpartij, waarop beiden meegenomen zijn naar het politiebureau .

Inbreker aangehouden

UTRECHT Vrijdag 11 januari kreeg de politie rond 14.00 uur melding van een woninginbraak op de Cornelis Mertensstraat, waarbij de dader wegreed op een bromfiets. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie vervolgens een 17-jarige jongen uit Nijmegen aanhouden op de Lariksstraat. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Vernielers aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond 11 januari kreeg de politie rond 16.30 uur melding van een vernieling van de ruit van een woning aan de Melis Stokestraat. Op aanwijzing van een getuige kon de politie vervolgens twee Utrechtse jongens van 11 en 13 jaar aanhouden op de Gerard Noodstraat/Willem Arntskade. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Alcoholcontrole

UTRECHT/MAARSSEN Vrijdag 11 januari heeft de politie tussen 20.00 en 02.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Oudenoord in Utrecht en de Zuilense Ring in Maarssen. In totaal zijn 471 automobilisten gecontroleerd, van wie één teveel gedronken had. Verder zijn bekeuringen uitgedeeld voor het onterecht voeren van mistverlichting en het verkeerd bevestigen van de kentekenplaat.

Autobanddieven aangehouden

UTRECHT Zaterdag 12 januari kreeg de politie rond 00.30 uur melding dat personen zich verdacht gedroegen bij een geparkeerde auto aan de Montfoortlaan. Op aanwijzing van getuigen kon de politie vervolgens vier mannen (17, 18, 19 en 26 jaar, allen uit Utrecht) aanhouden bij een auto op de Nijeveldsingel. Zij worden verdacht van het stelen van autobanden.

Vechtpartij

UTRECHT - Zaterdag 12 januari kreeg de politie rond 03.15 uur melding van een vechtpartij op de Drift. Op aanwijzingen van het 23-jarige Utrechtse slachtoffer kon de politie vervolgens op de Nobelstraat de 21-jarige Utrechtse verdachte aanhouden. Het slachtoffer is met verwondingen in zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte moest mee naar het politiebureau voor verhoor.

Vlucht na aanrijding

UTRECHT Zaterdag 12 januari kreeg de politie rond 19.45 uur melding van een aanrijding op Oudenoord waarbij de bestuurder en de bijrijder van de auto waren gevlucht. Op aanwijzingen van getuigen kon de politie op de Otterstraat de 29-jarige bijrijder en op de Beverstraat de 27-jarige bestuurder van de auto aanhouden. Van beiden zijn de woonplaats onbekend. De mannen worden verdacht van het verlaten van een plaats van ongeval en het vernielen van autos en het mishandelen van een vrouw tijdens hun vlucht. Beide verdachten zijn naar het ziekenhuis vervoerd vanwege hun verwondingen. De bestuurder is daarna naar het politiebureau gebracht voor verhoor. De bijrijder, die vermoedelijk hersenletsel heeft, wordt in het ziekenhuis verhoord.