Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 13-01

TILBURG, 13 januari 2008

Drie Tilburgers aangehouden met softdrugs

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag kort voor 14.30 uur een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden op het Pascalerf. Hij had kort daarvoor van zijn 22-jarige broer en diens vriend, eveneens een 22-jarige Tilburger, een zakje met een paar gram weed gekregen. De jongen verklaarde dat het tweetal dat voor hem bij een coffeeshop aan de Besterdring had gehaald, op zijn verzoek. Ook de andere twee mannen werden aangehouden. Het is verboden voor een minderjarig om softdrugs in het bezit te hebben, ook al is het maar een kleine hoeveelheid. Agenten waren kort voor de aanhouding van de drie bij een omwonende van de coffeeshop op bezoek geweest die stelt veelvuldig last te hebben van dealers en gebruikers van softdrugs in zijn woonomgeving. De drie zijn na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Horecadienst in de Tilburgse binnenstad resulteert in vijf aanhoudingen

TILBURG: Het horecatoezicht in de binnenstad van Tilburg heeft zaterdagavond- en nacht geresulteerd in vijf aanhoudingen. De agenten op straat spraken van een gemoedelijke sfeer, alleen werd het na 03.00 uur enigszins broeierig.

Een 26-jarige man uit Moergestel werd aangehouden wegens mishandeling. Hij had een portier van een zaak aan de Heuvel met een glas op het hoofd geraakt. Een 21-jarige Tilburgse vrouw probeerde op de Heuvelring als passagiere van een personenauto een valse naam op te geven en kon zich bovendien niet identificeren. Een 21-jarige Tilburger vertoonde recalcitrant gedrag en ondanks herhaaldelijke waarschuwingen bleef hij vervelend. De man werd op de Paleisring aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Een 27-jarige Tilburger viel op de Heuvelring dezelfde eer ten beurt; ook hij gedroeg zich agressief en wilde niet weggaan toen agenten daarom vroegen. Ten slotte werd een 43-jarige Tilburger op de Paleisring aangehouden die door het lint ging nadat hij werd betrapt op wildplassen. De man nam een gevechtshouding aan en daagde agenten uit. Uiteindelijk moesten ze hem pepperen om hem te kunnen aanhouden.

Er werden ook nog elf bekeuringen uitgeschreven wegens foutief parkeren, geen ID-kaart en wildplassen.

Tilburger aangehouden wegens mishandeling 15-jarige jongen

TILBURG: Een 42-jarige inwoner van Tilburg is zaterdagmiddag kort voor 16.30 uur aangehouden wegens mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 15-jarige jongen uit Tilburg tegen het hoofd te hebben geslagen. Dit naar aanleiding van een conflict tussen spelende kinderen eerder die dag aan de Reeshofdijk. Toen de 42-jarige man, vader van een van de betrokken kinderen, verhaal kwam halen, zou hij de jongen hebben mishandeld. De politie stelt een onderzoek in. De 42-jarige verdachte ontkent de bschuldiging. Hij is na verhoor heengezonden.

Twee dronken Polen zorgen voor overlast op NS-station

TILBURG: Twee Polen van 43 en 54 jaar hebben zaterdagavond rond 18.15 uur voor een hoop overlast gezorgd op het NS-station. Beide mannen waren stevig onder invloed van alcohol en vertoonden vervelend gedrag. In eerste instantie kregen ze een waarschuwing en werden ze verzocht te vertrekken, maar toen NS-personeel kort daarna opnieuw een melding deed, kwamen de agenten terug. Het tweetal werd om 18.30 uur aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Na verhoor zijn ze heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tilburger rijdt dronken tegen geparkeerde auto

TILBURG: Een 25-jarige Tilburgse automobilist is zaterdagavond kort voor 19.30 uur aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol een ongeval had veroorzaakt. Dat gebeurde op de hoek Dr.
Cuijpershof-Alleenhouderstraat. De man reed tegen een geparkeerde auto waarbij de bestuurster, een 53-jarige Tilburgse, en 23-jarige dochter nog net op tijd konden wegspringen. Zij waren juist bezig boodschappen in de auto te laden. Vervolgens ging de man een eind verderop een woning binnen. Agenten belden daar aan en constateerden dat de Tilburg uiterlijk gezien onder invloed was. Hij blies vervolgens 605 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij was ook zijn rijbewijs kwijt, dat wordt ingevorderd vanaf 570 ug/l. Na verhoor is de Tilburger in vrijheid gesteld; hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Man uit Oisterwijk (19) dreigt met vuurwapen in stadsbus

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen rond 00.15 uur een 19-jarige Oisterwijker aangehouden wegens het dreigen met een wapen. De man zou een uurtje daarvoor in een stadsbus op de Indigolaan met vermoedelijk een gasdrukpistool hebben gezwaaid na een vechtpartij met een andere inzittende. Diverse mensen in de bus en de chauffeur voelden zich daardoor bedreigd. De inzittende met die de Oisterwijker ruzie had, wist waar een familielid van hem woonde in Tilburg-West en daar bleek de man te zitten. Hij kon worden aangehouden. Het pistool is in beslag genomen; de Oisterwijker is in verzekering gesteld.

Tilburger verdacht van vrijheidsbeneming ex-vriendin

TILBURG: Een 33-jarige Tilburger is zondagmorgen rond 09.30 uur op de Spoorlaan, nabij het NS-station, aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin (een 16-jarige inwoonster van Eindhoven) enkele dagen tegen haar wil te hebben vastgehouden in zijn woning in Tilburg-Zuid. Ook zou hij haar mishandeld en bedreigd hebben. De politie heeft een eerste aangifte van het meisje opgenomen. De Tilburger is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul