Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 13-01

OOSTERHOUT NB, 13 januari 2008

Ook tweede verdachte diefstal gereedschappen Raamsdonksveer gepakt

RAAMSDONKVEER: De politie heeft zaterdag een 21-jarige inwoner van Raamsdonksveer aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling van diverse gereedschappen. De man meldde zich om 11.00 uur vrijwillig op het politiebureau in Geertruidenberg. Gisteren werd al gemeld dat de politie vrijdagavond een 17-jarige jongen uit Raamsdonksveer had gearresteerd in deze zaak. De 21-jarige man is de broer van de 17-jarige verdachte; ze zouden de gereedschappen samen uit een bestelbus van een bouwbedrijf hebben gestolen, eind december. Beide broers zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zoon mishandelt vader in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE: Een 24-jarige inwoner van Sprang-Capelle is zaterdagavond rond 23.30 uur nabij zijn ouderlijke woning aangehouden. Zijn vader belde de politie, nadat zijn zoon door het lint ging en hem mishandelde en bedreigde. Ook vernielde hij een deel van de huisraad. De verdachte is ingesloten op het bureau. In de loop van zondag is hij op vrije voeten gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dronken automobilisten in de kraag gepakt

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmorgen kort na 03.30 uur op de rijksweg A27 een 36-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden wegens rijden invloed van alcohol. Hij was betrokken bij een verkeersongeval; hij sneed een 49-jarigeautomobilist uit Kamerik af en ging vervolgens een paar keer rond zijn as en eindigde tegen de vangrail. Het bleef beperkt tot materiele schade. Gealarmeerde agenten lieten de man blazen. De uitslag was 465 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uur; proces-verbaal wordt opgemaakt. Zijn zwaar beschadigde auto moest worden getakeld.

BABYLONIENBROEK: Een 20-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg werd zondagmorgen rond 05.00 uur aangehouden op de Broeksestraat. Hij blies bij een controle 350 ug/l, terwijl voor de man als beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) een maximum van 88 ug/l geldt. De man reed met de auto van zijn moeder in de sloot, maar kon er samen met een medepassagier op eigen kracht uitkomen. Kort daarna vloog de auto in brand en werd totaal vernield.

Brand in woning in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG: Bij een woning aan de Polstraat heeft zaterdagavond rond 20.15 uur een korte brand gewoed. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij een computer op de eerste verdieping. De brandweer had het vuur snel onder controle. Op de eerste verdieping lagen ten tijde van het uitbreken van de brand twee kinderen (3 en 1 jaar) te slapen. Ze zijn in eerste instantie met een ambulance ter controle naar het Carolus-ziekenhuis in Den Bosch vervoerd. Het eenjarige kind is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg en zou zondag alweer naar huis kunnen. Het driejarige kind is vanuit Den Bosch naar het Radboud in Nijmegen gebracht. Het is niet bekend wat het kind exact mankeert.

Auteur: Andre van den Hul