Persberichten Eemland noord, 16.10 uur

Utrecht, 13-01-2008

Bromfietser op snelweg

BAARN Een oplettende automobilist heeft zondag 13 januari rond 00.15 uur een bromfietser die zonder helm op de Rijksweg A1 reed via lichtsignalen aan de kant weten te krijgen, waarop de politie de jongen aan kon houden. De bromfiets bleek gestolen en de 15-jarige jongen uit Amersfoort had ook geen bromfietscertificaat. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Jassendief aangehouden

SOEST Zaterdag 12 januari kreeg de politie rond 21.15 uur melding dat er jassen gestolen waren uit een garderobe van een gelegenheid aan de Oostergracht. De politie zocht in de omgeving en kon een 17jarige jongen uit Soest overnemen van getuigen die hem aangehouden hadden. De jassen werden in een sloot teruggevonden. Een medeverdachte wist te ontkomen. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie is nog op zoek naar de medeverdachte.

Onder invloed

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Vrijdag 11 januari kreeg de politie rond 16.30 uur een melding dat een man onder invloed op de Groen van Prinsterersingel zou fietsen. Op de Westsingel troffen agenten de 33-jarige man aan, die de fiets vervolgens in een sloot duwde. De man moest mee naar het politiebureau, waar hij 935 ug/l blies. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van elf uur.