Persberichten Lekstroom, 16.00 uur

Utrecht, 13-01-2008

Getuigenoproep naar aanleiding van tasjesroof

NIEUWEGEIN - In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari deed een 27-jarige man uit IJsselstein aangifte, nadat hij onder bedreiging van een mes was beroofd van zijn laptop, pinpas en horloge.

De man stapte om 01.14 uur in zijn auto aan het Zwartkopplein. Vervolgens hoorde de man een scooter aankomen, waarna plotseling een jongen/man met een helm op zijn laptop eiste onder bedreiging van een mes. Het slachtoffer gaf direct zijn laptop af, waarna de verdachte ook zijn horloge en pinpas opeiste. Na deze gekregen te hebben, ging hij er vandoor door achterop een donkere scooter te stappen.

Bent u getuige geweest van deze straatroof of kent u de daders? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Autodiefstal

NIEUWEGEIN In de ochtend van zaterdag 12 januari heeft de politie een verdachte aan de Plettenburgerlaan aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 08.40 uur kreeg de politie een melding dat de 25-jarige verdachte, afkomstig uit Ede, zijn getankte brandstof niet kon betalen. Ter plaatse werd een regeling getroffen voor het openstaande bedrag. Ook bleek de bestelbus waarin de verdachte reed van diefstal afkomstig te zijn, waarna hij werd aangehouden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Diefstal uit woning

VIANEN In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari kreeg de politie een melding van een getuige van een woninginbraak aan de Vijfherenlanden. Ter plaatse meldde een getuige dat drie jongens via de balkons aan de achterzijde van het gebouw waren ontkomen. Naar aanleiding van opgegeven signalementen kon de politie twee van de verdachten aanhouden, van 21 en 23 jaar oud en beide afkomstig uit Vianen. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.