NPS/VARA/VPRO
vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

12 januari 2008
www.buitenhoftv.nl
Buitenhof 13 januari 2008
Zondag, 12.05 uur, Nederland 2.

Een gesprek met Wouter Bos

In Buitenhof een gesprek met minister van Financiën Wouter Bos over de staat van 's lands financiën. Waarin onderscheidt de PvdA minister zich van zijn liberale voorganger Gerrit Zalm?
In de Verenigde Staten dreigt een recessie. Wat heeft dat voor consequenties voor Nederland? De afnemende economische groei, toenemende inflatie en vergrijzing vragen om aangepast beleid. Moet de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd scherper op de politieke agenda komen, zoals topambtenaar Buijink (EZ) deze week bepleitte?

Het drugsbeleid onder de loep

Jongeren aan de speed, cocaïnegebruik op middelbare scholen en cannabis zo sterk dat de kwalificatie softdrugs twijfelachtig wordt. Het Nederlandse drugsbeleid kraakt in zijn voegen. Na 30 jaar gedogen van softdrugs, staat Nederland op een kruispunt. Moet het beleid repressiever, zoals het kabinet wil en ook laat zien door het paddoverbod en sluiting van coffeeshops? Of moet er juist niet getornd worden aan het Nederlandse gedogen en is verder reguleren de oplossing?

Aan de vooravond van een internationale evaluatie over het drugsbeleid in VN-verband en vlak voor een tweedaags kamerdebat over het Nederlandse drugsbeleid, in Buitenhof een discussie met kamerleden Boris van der Ham (D66), Cisca Joldersma (CDA) en Sjef Czyzewski, voorzitter Raad van Bestuur van Bouman GGZ.

Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 13 januari, 12.05 uur, Nederland 2.
Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Hans van Scharen, Rob Trip, Ad Verbrugge
Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.
>

Uitzending: 13 januari 12.05 uur op Nederland 2. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.