Ingezonden persbericht

Rectificatie: de cursusdata zijn gecorrigeerd

TRAINING Marine propulsion
van start

Rotterdam, 12 december 2007

Op 14 februari 2008 start de volgende editie van de trainingsserie 'Marine Propulsion'. Deze internationale training biedt medewerkers in de maritieme industrie de mogelijkheid kennis te vergaren over het matchen van voortstuwingssystemen. Begin 2007 is op basis van marktbehoefte een separate module over elektrische aandrijvingen toegevoegd. Vanwege het grote aantal inschrijvingen werd deze laatste module reeds twee keer georganiseerd.

De trainingscyclus biedt cursisten inzicht in de specifieke karakteristieken van een schip, haar voortstuwingstrein en het matchen ervan, inclusief de deelsystemen en -componenten. Doordat de training is opgebouwd uit vijf separaat te volgen modules, is hij bij uitstek geschikt voor technisch georiënteerd personeel van system integrators, aandrijfleveranciers (motoren, schroeven), reders, werven, marines en ontwerpbureaus.

De training bestaat uit vijf modules, die ook separaat kunnen worden gevolgd:
. Propulsion Plant Concepts and Basic Ship Hydrodynamics (14-15 februari 2008)
. Marine Propulsors: Characteristics (13-14 maart 2008)
. Diesel Engines and Gas Turbines: Characteristics (10-11 april 2008)
. Electrical Drives: Characteristics (8-9 mei 2008)
. Matching Propulsion Engine and Propulsor (5-6 juni 2008)

De modules vinden plaats in Vlaardingen. De professoren Hans Klein Woud (TU Delft) en Douwe Stapersma (Royal Netherlands Naval College), ir. Paul Bracké (Bakker Sliedrecht Electro Industrie BV) en ir. Teus van Beek (Wärtsilä Propulsion Netherlands BV) leiden u door de ins en outs van voortstuwingssystemen.

Door de internationale opzet biedt de training een perfecte gelegenheid om de eigen kennis te vergroten en tegelijkertijd te netwerken met collega-bedrijven uit de maritieme sector.

'Marine Propulsion' is een initiatief van Vereniging Holland Marine Equipment, in samenwerking met Bakker Sliedrecht Electro Industrie BV, Wärtsilä Propulsion Netherlands BV en de TU Delft.

Voor meer informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met Jan Adriaan Krans van Holland Marine Projects BV, onderdeel van HME (T: (0)10 44 44 333 of E: jk@hme.nl) of kijk op www.hme.nl bij Activiteiten.

EINDE PERSBERICHT