Technische Universiteit Delft

Lab-on-a-chip
door M&C

Promotie van dhr. G.O.F. Parikesit: "Nanofluidic electrokinetics of quasi-two-dimensional branched U-turn channels"

14 januari 2008 | 12:30 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer Ir. G.O.F. Parikesit | natuurkundig ingenieur, Nederland promotors | Prof.dr. I.T. Young (TNW) en prof.dr. Y. Garini (Bar-Ilan U., Israël)

Nanofluidic electrokinetics of quasi-two-dimensional branched U-turn channels
De lab-on-a-chip (LOC) is een nieuwe technologie die concentreerde zich op het analyseren en controleren van stromen van vloeistoffen, ionen, en (bio) deeltjes op de nanometer en micrometerschalen, die ons toestaan om een volledig vloeistof-gebaseerd laboratorium te krimpen in een muntstuk-grootte instrumentatie. Onder andere toepassingen, de LOC technologie kan worden gebruikt om de elektroforese van DNA op het individuele-molekul-niveau uit te voeren, een belangrijke kwestie in genomische studien en polymeerfysica.

In dit onderzoek bestuderen wij een nieuw vloeistof-kanaal structuur met "vertakte U-draai" vorm, om zijn potentieel voor grootte-gebaseerde sorteren en kenmerken van individuele DNA molekulen te onderzoeken. De stroom van de vloeistof en de beweging van DNA molekulen binnen de structuur worden met elektrische velden gecontroleerd en met de kwantitatieve fluorescentiemicroscopie geanalyseerd. De kanaaldiepte is minder dan 1 micrometer, terwijl de kanaallengten en breedten zijn rond 100 micrometers. Wegens deze afmetingen, kan de structuur als quasi-twee-dimensionaal systeem worden vereenvoudigd wanneer wij digitale beeldanalyse en numerieke simulatie uitvoeren.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 20 december 2007