Gemeente Elburg

(N309) in 't Harde

Start wegwerkzaamheden Eperweg (N309) in 't Harde

Verkeershinder van 14 januari tot medio mei 2008.

De provincie Gelderland start op 14 januari 2008 met werkzaamheden aan de Eperweg (N309) in 't Harde gemeente Elburg. Met de maatregelen wil de provincie het gemakkelijker maken om de weg over te steken. Ook worden de ontsluiting van de omgeving, de doorstroming, de veiligheid en de leefbaarheid verbeterd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio mei 2008 afgerond

Onderdeel van de werkzaamheden is het aanleggen van verschillende oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Daarnaast wordt de aansluiting op zijwegen verbeterd. Parkeerstroken, fietspaden en voetpaden worden vernieuwd en de weg zelf krijgt geluidsreducerend asfalt.

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, is de uitvoering opgedeeld in zeven fasen. De werkzaamheden beginnen bij de noordelijke komgrens tot aan de Wolkamerweg. Vandaar wordt steeds een volgend gedeelte afgesloten tot als laatste het stuk onder de A28 tot aan de spoorwegovergang (inclusief de op- en afritten) aan de beurt is. Gedurende alle fasen wordt er ook gewerkt aan de rotonde Energieweg; deze werkzaamheden starten al vóór 14 januari.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden is het weggedeelte waar gewerkt wordt steeds volledig afgesloten voor verkeer. De rotonde Energieweg krijgt een bypass, waardoor verkeer hier geen hinder ondervindt van de werkzaamheden. Aan fase 7, het stuk onder de A28, wordt alleen 's nachts gewerkt; overdag kan daar dus wel verkeer langs. Zijpaden, woningen en bedrijven blijven zo veel mogelijk bereikbaar. Hulpdiensten hebben tijdens het werk hun eigen routes. Doorgaand verkeer, bijvoorbeeld van en naar Dronten, wordt zoveel mogelijk omgeleid. Eventuele omleidingsroutes staan ter plaatse met borden aangegeven.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijden de buurtbus van lijn 514 door 't Harde en de scholierenlijn 682 via aangepaste routes. Kijk voor meer informatie op de website van busmaatschappij Veolia (www.veolia-transport.nl) of bel de Veolia-klantenservice T (013) 549 99 19.

Informatiebijeenkomst

Woensdag 9 januari 2008 houdt de provincie een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden aan de N309. Aanwonenden en belangstellenden zijn welkom van 17.00 tot 19.00 uur in het Poshuis, De Munikenweg 58, in 't Harde.

Meer informatie

Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg is informatie te vinden over de actuele stand van zaken. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met de provincie Gelderland, Jan van de Wouw (026) 359 84 91 of Roberto Ovaa (026) 359 92 50.