Ingezonden persbericht


Golf, handbal, volleybal, waterpolo en softbal toegevoegd

Thorbecke introduceert vijf nieuwe highschoolsporten

ROTTERDAM- Thorbecke Voortgezet Onderwijs voegt voor het schooljaar 2008-2009 vijf nieuwe sporten toe aan het zogenaamde highschoolmodel. Kinderen konden op de LOOT-school reeds kiezen voor een programma met zes extra trainingsuren korfbal, hockey en voetbal. Aan deze lijst werd met ingang van het schooljaar 2007 door het aantrekken van voormalig Rotterdam Basketbal-speler Aleksandar Lukic als docent ook basketbal aan toegevoegd. Het sportprogramma wordt met ingang van september 2008 aangevuld met golf, handbal, volleybal, waterpolo en softbal. Met deze uitbreiding meent Thorbecke Voortgezet Onderwijs nog meer sportief ingestelde kinderen vanaf de brugklas de ideale combinatie tussen onderwijs en sport te bieden. Geïnteresseerde kinderen, en hun ouders en trainers, kunnen op maandagavond 14 januari kennis komen nemen van de ambitieuze plannen.

Om takken van sporten binnen het highschoolmodel (extra trainen onder schooltijd in plaats van gymnastiekles) tot een succes te maken, is als basis een goede samenwerking met de verenigingen, bond en ook Rotterdam Topsport vereist. "Een belangrijke voorwaarde voor het maken van afspraken. Je zou verwachten dat met name jeugdige voetbaltalenten uit de regio reeds door Feyenoord, Sparta en Excelsior zijn gescout, maar het komt nog steeds voor dat spelers via de highschool doorstromen naar de opleiding van deze drie betaald voetbalclubs, omdat de zes uur extra traininguren naast de trainingen bij hun eigen club kinderen toch relatief snel op een ander niveau kunnen brengen," aldus plaatsvervangend rector Gerdi Lambers.

Met name hockey heeft in de laatste twee jaar een enorm vlucht genomen in het highschoolmodel. "Toen docent Rob Verhage met extra trainingen onder schooltijd begon, reageerden clubs uit de regio met enige scepsis. Zij hadden immers zelf trainers in huis. We zijn toen met een kleine groep jeugd van Leonidas begonnen. Inmiddels onderkent iedereen de meerwaarde van het model en stromen de aanmeldingen van kinderen van alle clubs uit Rotterdam en regio binnen," legt Lambers uit. De basketbalhighschool op Thorbecke Voortgezet Onderwijs heeft sinds het begin van het schooljaar 2007-2008 een opwaardering gekregen, nadat het in Rotterdam Challengers de AA Drink Basketball Academy opdoekte. Met het aantrekken van Aleksandar Lukic heeft de school sinds enkele maanden de basketbalopleiding in eigen hand genomen. De geboren Serviër heeft nu veertien leerlingen onder zijn hoede, maar wil naar 25 spelers en speelsters doorgroeien.

De goede resultaten en de animo vanuit clubs en bonden heeft de school volgens Lambers bewust doen besluiten om het sportprogramma ruim te verdubbelen. "Volleybal en handbal zijn in Rotterdam bijna vanzelfsprekend. Dit is de stad van Ortec.Nesselande, HAR&O en het Holland Handbal Toernooi. Waterpolo en softbal hebben zelf plannen ontwikkeld voor een programma op deze school en golf is een van de snelst groeiende sporten van ons land. Op die trend willen we, in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie en Golf Centrum Rotterdam, inspelen."



Ingezonden persbericht