Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zuiderparkweg deels afgesloten

De Zuiderparkweg krijgt de komende tijd een opknapbeurt.

Hij sluit hierna beter aan op de toekomstige Verlengde Zuiderparkweg. Maar daarvoor moet de Zuiderparkweg wel op de schop.

Daarom is vanaf 14 januari de Zuiderparkweg tussen de Slinge en de Oldegaarde in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden duren twee maanden.

Aansluitend gaat het kruispunt Slinge-Zuiderparkweg dicht. De werkzaamheden op het kruispunt staan gepland vanaf 17 maart 2008. Het kruispunt wordt vier weken afgesloten.

Ook tussen het Hijkerveld en de Slinge wordt aan de Zuiderparkweg gewerkt. UPC en KPN werken vanaf 14 januari aan de kabels en leidingen op het Hijkerveld. Het werk wordt zo uitgevoerd, dat het Hijkerveld en het kruispunt Slinge-Zuiderparkweg niet gelijktijdig zijn afgesloten. De werkzaamheden op de Zuiderparkweg tussen de Slinge en het Hijkerveld worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot eind juni 2008.

Verlengde Driemanssteeweg

Op 14 januari wordt ook gestart met de aanleg van het resterende deel van de Verlengde Driemanssteeweg. Hiervoor moet de locatie vrij zijn van obstakels. Als het gebied tot aan de Charloisse Lagedijk niet op tijd beschikbaar is, worden de werkzaamheden naar verwachting naar mei
2008 verschoven. De aanleg van de weg duurt ongeveer drie maanden.

Bouwverkeer

De aan- en afvoerroute van het bouwverkeer voor de Verlengde Driemanssteeweg loopt via de Zuiderparkweg, Oldegaarde, Groene Kruisweg en de Driemanssteeweg. Voor het bestemmingsverkeer betekent dit dat de wijken Zuidwijk en Pendrecht tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar zijn via de Slinge. De omleidingen worden op borden aangegeven.

Parkeren op de Zuiderparkweg is vanaf 14 januari 2008 niet meer mogelijk.

Openbaar vervoer

De buslijnen 64, 68 en 70 rijden een andere route tijdens de werkzaamheden op de Zuiderparkweg.

* Buslijn 70 rijdt vanaf Zuiderparkweg (Ahoy) de volgende route: Oldegaarde - Meyenhage - Slinge richting Langenhorst;
* Buslijn 64/68 rijdt vanaf Zuiderparkweg (Ahoy) de volgende route: Oldegaarde - Kerkwervesingel - Slinge richting Groene Kruisweg.