Gemeente Medemblik

Themabijeenkomst over kernenbeleid

Themabijeenkomst over kernenbeleid:
gemeente Medemblik om tafel met organisaties over leefbare kernen

Gemeente Medemblik koestert het uitgebreide verenigingsleven en de grote sociale dynamiek in de diverse kernen. Om dit te behouden en waar mogelijk te versterken gaat de gemeente dit jaar intensief met organisaties en bewoners praten over leefbaarheid in de kernen. Om te beginnen op maandag 14 januari. Dan wordt tijdens een themabijeenkomst gesproken met betrokken organisaties. Pers is van harte welkom. In een later stadium volgen sessies met bewoners.

Op 14 januari wordt onder meer gesproken met dorpsraden, woningbouwcorporaties, politie, Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)-raad en gemeenteraadsleden.

Dertien kernen
De gemeente Medemblik telt dertien kernen en wil de vitaliteit en identiteit die de kernen kenmerken zo goed mogelijk bewaren en waar mogelijk zelfs versterken. Ook wordt veel waarde gehecht aan communicatie en het behoud van de korte lijnen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dit geldt ook voor het uitgebreide verenigingsleven en de grote sociale dynamiek in de kernen. Om dit streven waar te maken, wordt een actief kernenbeleid gevoerd. Kernenbeleid in de gemeente Medemblik gaat niet alleen over fysieke zaken (zoals verkeer, onderhoud en veiligheid, maar is ook integraal en heeft bijvoorbeeld ook een sociale (Wmo)-component.

Locatie
De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis van Wognum, Raadhuisplein nr. 1. De sessie begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur.