Politie Groningen

Maandag 14 januari 2008

Provincie Groningen, 14-01-2008

Groningen: rijbewijs ingevorderd

Een 24-jarige automobilist uit Groningen is zondagochtend op de Noordzeeweg aangehouden voor rijden onder invloed. Een agent moest voor hem op de Bedumerweg uitwijken, omdat hij slingerde en op de verkeerde weghelft reed. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken en op het bureau bleek dat hij ruim 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat hij een tweede ademanalysetest saboteerde, wordt proces-verbaal opgemaakt voor een zogenaamde botte weigering. Dat betekent dat zijn rijbewijs hoe dan ook wordt ingevorderd. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: inbraken in autos

Aan de Oosterhamrikkade, de Kamperfoeliestraat en de Hamburgerstraat is in drie autos ingebroken. Bij de inbraken werden meerdere goederen uit de autos weggenomen, zoals onder andere radio-cdspelers en twee navigatiesystemen met toebehoren. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Veendam: huiselijk geweld

De politie heeft zondagnacht een 26-jarige inwoner van Veendam aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man had in zijn woning zijn 19-jarige vriendin mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Grijpskerk: hardrijder gepakt

De politie heeft zondagmiddag in Grijpskerk een 22-jarige Poolse automobililst aangehouden. De man reed met hoge snelheid over het Hoendiep NZ. Hij werd geklokt op een snelheid van 120 km/u, terwijl hier 80 km/u is toegestaan. De Pool moest direct een geldbedrag betalen.

Grootegast: agenten beledigd

De politie heeft zondagnacht op de Bovenweg in Grootegast een 45-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De man zat als passagier in een taxi die door agenten werd gecontroleerd. De Fries was het hier niet mee eens en liet dit de agenten blijken. Hierbij beledigde hij de dienders. Tegen de Drachtster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winsum: vernielde kerstboom

Vier jongens (15 t/m 17 jaar) uit Bedum en Winsum hebben verklaard verantwoordelijk te zijn voor de vernieling van een grote kerstboom in Winsum op 19 december. De kerstboom stond vanwege feestelijkheden als blikvanger in de Hoofdstraat van Winsum. Door de vernieling brak de boom. Dit leidde tot veel verontwaardigde reacties bij inwoners van het dorp. Hoewel de jongens in eerste instantie ontkenden iets met de vernieling te maken te hebben, verklaarden ze afgelopen week wel degelijk verantwoordelijk te zijn. De verdachten worden aangemeld bij bureau HALT.