Poging tot beroving van GSM

Apeldoorn, 14-01-2008 o Een onbekende jongeman heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 januari geprobeerd twee jongedames van hun GSM te beroven. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Rond 02.30 uur fietsten de dames van het centrum naar huis. Eén van hen had krukken bij zich en zat achterop bij haar vriendin. Op de Koningsstraat kwamen ze een jongeman op een fiets tegen die vervolgens achter hen aanreed. Hij reed hen klem in de Tuinmanslaan en griste de telefoon van één van de dames uit haar handen en fietste weg. De dames fietsten achter hem aan en wisten hem ten val te brengen. Nadat ze de GSM weer hadden bemachtigd gingen ze naar huis.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Het gaat om een jongeman van ongeveer 18 jaar met een blanke huidskleur.Hij is ongeveer 1.75 1.80 m lang en heeft een slank postuur, een ingevallen gezicht en duidelijk zichtbare jukbeenderen. Hij droeg vermoedelijk een donker groen jack, tot over zijn heup met een opvallende bontkraag. De man reed op een donkerkleurige herenfiets met op het stuur een opvallend grote zwarte koplamp, werkend op batterijen. Men kan bellen naar 0900-8844.