Datum: 14 januari 2008

Katwijk Auto tegen lantaarnpaal Een 59 jarige man uit Katwijk raakte zaterdag 12 januari rond 09.30 uur de controle over zijn auto kwijt en reed tegen een lantaarnpaal op de Rijnmond. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Kop-staartaanrijding Een 19 jarige automobiliste uit Katwijk reageerde vrijdag 11 januari rond 18.20 uur op de Zeeweg te laat een voor haar rijdende en afremmende auto die bestuurd werd door een 37 jarige man uit Katwijk op en botste op haar voorganger. De man remde af om de Duinoordweg in te slaan. De Katwijkse werd met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Lisse Diefstal na inbraak in woning Een geldkistje met inhoud is zondagavond 13 januari gestolen uit een woning aan de Heereweg. Via een opengebroken raampje werd binnengeklommen. De bewoners waren ten tijde van de inbraak thuis. Ze ontdekten de inbraak nadat de politie aanbelde met op de Marconilaan teruggevonden goederen. De politie stelt een onderzoek in.

Noordwijk Uitgaansgeweld De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari op de Grent vier aanhoudingen verricht van personen die betrokken waren bij twee geweldsincidenten. De politie onderzoekt de juiste toedracht van de incidenten. Rond 01.50 uur ontstond er op De Grent een vechtpartij tussen jongeren. Twee mannen uit Katwijk van 19 en 20 jaar en een man van 19 jaar uit Hillegom werden aangehouden. Een uur later kreeg een 20 jarige man uit Sassenheim een glas in het gezicht gedrukt en liep daardoor verwondingen op. Dit gebeurde in een uitgaansgelegenheid aan De Grent. Een 20 jarige man uit Katwijk werd als verdachte aangehouden en verhoord. Alle verdachten zijn weer op vrije voeten gesteld.

Noordwijk Diefstal na inbraak in woning Twee mobiele telefoons en een portemonnee zijn in de middag of avond van zaterdag 12 januari gestolen uit een woning aan de Bloemendaalstraat. De manier van binnenkomen is nog onbekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Noordwijk Aanrijding Een voorrangsfout van een 25 jarige automobiliste uit Noordwijk is de oorzaak van een aanrijding met een 30 jarige vrouw uit Noordwijkerhout. Dit gebeurde zaterdag 12 januari rond 23.50 uur op de kruising Lageweg met de Van Berckelweg. De Noordwijkerhoutse raakte bij de aanrijding gewond en is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Noordwijk Diefstal lood Bij de voetbalvereniging Noordwijk aan de Duinwetering zijn tussen de jaarwisseling en vrijdag 11 januari loodslabben verwijderd van het verenigingsgebouw en gestolen. Er was voor ongeveer 20 meter aan slabben weggesneden. De slabben zorgden voor afdichting van het platte dak en de gevel. Volgens een installatiebedrijf beloopt de schade inclusief het herstel ongeveer 10.000 euro. De diefstal werd ontdekt nadat er zich een lekkage voordeed. De politie stelt een onderzoek in.

Warmond Aanrijding Laagstaande zon is er de oorzaak van dat een 26 jarige automobiliste uit Warmond een 73 jarige man uit Warmond in zijn scootmobiel niet zag rijden op de Herenweg. Zij reed de scootmobiel van achteren aan en reed daarna een lichtmast omver. Dit alles gebeurde zaterdag 12 januari rond 15.55 uur. De man raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhouding na beroving Een 63 jarige man uit Leiden werd op vrijdag 11 januari, rond 15.00 uur, bij een pinautomaat aan de Breestraat beroofd van zijn geld. Hij werd geduwd door een onbekende man die vervolgens hem zijn geld uit zijn hand griste. Een aantal bankmedewerkers zag het gebeuren en ging achter de verdachte aan. Zij kregen hem te pakken en leverden hem over aan de politie. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. Het geld wat de verdachte gestolen had is terug naar de aangever. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na beroving De politie heeft een 20 jarige man uit Zoeterwoude aangehouden op verdenking van het stelen van een mobiele telefoon van een 24 jarige man uit Leiden. De Leidenaar fietste zondag 13 januari, rond 02.00 uur, naar huis. Onderweg sprong een onbekend persoon achterop zijn fiets en bedreigde hem. De Leidenaar moest stoppen op de Apothekersdijk waarop de verdachte hem van zijn mobiele telefoon beroofde. Vervolgens moest de Leidenaar weer verder fietsen om vlakbij de Willem de Zwijgerlaan opnieuw te stoppen waarna de verdachte wegrende. De Leidenaar volgde de verdachte tot hij een woning naar binnen ging en lichtte vervolgens de politie in. Op basis van het signalement kon de verdachte achterhaald worden en kon hij worden aangehouden. De Zoeterwoudenaar is op het politiebureau ingesloten, omdat hij al vaker met de politie in aanraking is geweest moet hij zich dinsdag verantwoorden voor de rechter-commissaris.

Leiden Onderzoek na diefstal tas De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een tas op het Diamantplein. Op vrijdag 11 januari, rond 13.50 uur, nam een 77 jarige vrouw uit Leiden bij het postagentschap aan het Diamantplein geld op van haar rekening. Het geld deed zij in haar handtas en zij ging verder met boodschappen doen. Bij de volgende winkel aangekomen merkte zij dat haar tas was weggenomen. Met haar pas was inmiddels al geld opgenomen. De vrouw deed aangifte van diefstal bij de politie.

Leiden Twee aanhoudingen voor vernieling De politie heeft op vrijdag 11 januari, rond 19.30 uur, een jongen aangehouden, op verdenking van het vernielen van een bouwkeet aan de Wassenaarseweg door er graffiti op te spuiten. Een getuige zag twee jongens bij de bouwkeet en kon één van hen aanhouden. De verdachte, een 24 jarige Noordwijkerhouter, reageerde agressief op zijn aanhouding en moest zowel tijdens de rit naar het politiebureau als in de ophoudkamer in de boeien. Tijdens de periode van zijn aanhouding wist hij een agent te verwonden. Later toen de verdachte tot rust was gekomen konden de boeien af. De tweede verdachte, een 24 jarige Noordwijker, meldde zich de volgende dag vrijwillig op het politiebureau. Hij bekende de graffiti te hebben gespoten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Pogingen tot en inbraak in woningen In het afgelopen weekend is er in drie woningen in Leiden gepoogd in te breken, in twee woningen zijn de inbreker(s) de woning binnengedrongen.

Een ruit van een woning aan de Middelstegracht werd op zaterdag 12 januari vernield. Achter de ruit was een laptop zichtbaar, waarop de verdachten het vermoedelijk gemunt hadden. De laptop was niet meegenomen, omdat de verdachten vermoedelijk gestoord werden door een getuigen.

Van een woning aan de Anthony Fokkerweg werd op zondag 13 januari, rond 13.30 uur, eveneens een ruit vernield. Vermoedelijk was de dader uit op de laptop die ook hier zichtbaar in de kamer stond. Een getuigen hoorde dat de ruit vernield werd en nam een kijkje, hij zag de vermoedelijke verdachte wegrijden.

Een bewoner van de Rijn en Schiekade werd op zaterdag 12 januari onaangenaam verrast toen hij omstreeks 23.30 uur geluiden hoorden en twee onbekende personen aan zijn voordeur zag staan. De bewoner heeft vervolgens geluid gemaakt waardoor de personen er vandoor gingen. Bij de voordeur was zichtbaar dat zij geprobeerd hadden de deur open te wrikken.

In een appartementencomplex aan de Wasstraat is het inbreker(s) zondagnacht 13 januari wel gelukt om de woning binnen te komen. De voordeur werd opengetrapt, dit was mede mogelijk omdat de deur niet op slot was gedraaid. Uit de woning werden een horloge, een mobiele telefoon en een portemonnee weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal.

Doordat de deur niet op het nachtslot was gedraaid kon een inbreker op zondagnacht 13 januari, zijn slag slaan in een woning aan de Lammenschansweg. Vermoedelijk door de 'hengel' of 'flipper' techniek wist de inbreker de woning binnen te dringen. Deze technieken zijn onmogelijk als de deur op slot is gedraaid. De bewoners missen uit hun woning onder andere een laptop, een mobiele telefoon en portemonnees.

Alphen aan den Rijn Onderzoek naar vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen meerdere personen op zaterdag 12 januari op de Pieter Doelmanstraat. De vechtpartij ontstond omstreeks 21.30 uur ter hoogte van de Alphense brug. Een 40 jarige Alphenaar raakte bij de vechtpartij gewond. Hij liep onder meer enkele gebroken ribben en letsel in zijn gezicht op. De politie heeft enkele getuigen gehoord en zet het onderzoek voort.

Nieuwkoop Bromfietser onderuit Een 34 jarige bromfietser uit Ter Aar is vrijdag 11 januari even na 18.00 uur door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan op de Nieuwveenseweg. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de rotonde nabij het industrieterrein. De man uit Ter Aar werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Bodegraven Motorrijder komt ten val Een 41 jarige motorrijder uit Zoetermeer is zaterdag 12 januari rond 15.55 uur op de Europaweg ten val gekomen. Vermoedelijk raakte de man de controle over zijn motor kwijt toen hij te veel gas gaf. De motorrijder raakte gewond en is met heup- en bekkenletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Gouda Berovingen De politie doet onderzoek naar twee berovingen die zich het afgelopen weekend voordeden. Een beroving van een tas met inhoud lukte. Een andere beroving waarbij door de verdachte pepperspray werd gebruikt mislukte. De daders zijn nog onbekend.

De eerste beroving deed zich vrijdag 11 januari rond 18.35 uur voor op de Voorwillenseweg nabij Middenmolenlaan. Uit de fietstas van een 51 jarige vrouw uit Gouda werd een tas met inhoud gestolen door drie jongens die langs de daar fietsende vrouw fietsten. De jongens fietsten weg over de Symphonielaan en daarna in de richting van het Motetplein of het Willensplein. De vrouw die achter ze was aangefietst raakte ze daar kwijt.

De tweede beroving was op een 70 jarige man uit Gouda. Bij de man die in oud ijzer handelt werd zondag 13 januari rond 19.50 uur aangebeld door een jongen die hem vroeg even naar de poort mee te komen omdat hij een oude fiets voor hem had. Eenmaal in de poort, draaide de jongen zich naar de man en bespoot het met pepperspray in het gezicht. Er ontstond een worsteling waarbij de jongen de portemonnee van de man probeerde te pakken. Dit lukt niet omdat deze met een ketting aan zijn broek vast zat. Vervolgens rende de jongen weg in de richting van de Rietvinkpolderstraat. Het gaat hier om een ongeveer 17 jarige jongen met een normaal postuur.

Gouda Diefstal na inbraak in woningen Een auto die tussen zaterdagavond 12 januari werd gestolen na een inbraak in een woning aan de Rijnlust, reed rond 21.30 uur op de Coniferensingel een betonnen paal uit de grond en werd vervolgens met schade op de Papaverstraat achtergelaten. Naast de auto werden er ook nog goederen uit de woning gestolen zoals portemonnees, sieraden en een fotocamera. Deze goederen zijn niet teruggevonden. De politie doet onderzoek. Daarnaast onderzoekt zij ook een inbraak in een woning aan de Jan den Boerplein. Bij deze inbraak is vermoedelijk niets gestolen. Voor de bewoner is het de tweede keer in korte tijd dat er in zijn woning werd ingebroken. Vorig weekend was het ook raak en werden er portemonnees gestolen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Inbraak in bedrijf De politie heeft op zaterdagnacht 12 januari drie mannen aangehouden op verdenking van het inbreken in een bedrijf aan de Kroonkruid in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gaat om een 20 jarige man uit Den Haag en twee mannen uit Gouda van 23 en 32 jaar. De Hagenaar kon op heterdaad aangehouden worden, mede dankzij een oplettende getuigen die de politie belde over een verdachte situatie kon deze verdachte aangehouden worden. Lopende het onderzoek kwam de politie de andere twee verdachten op het spoor. De eigenaar van het bedrijf aan de Kroonkruid heeft aangifte gedaan van inbraak, het is nog onbekend of er iets is weggenomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld, de politie zet het onderzoek voort.

Nieuwerkerk aan den IJssel Inbraak in sportcomplex De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een sportcomplex aan de Britsezoom. In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari is in het sportcomplex ingebroken en is er een flatscreen weggenomen. De inbrekers zijn via een toegangsdeur het complex binnengedrongen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal. Personen die deze nacht een verdachte omstandigheden hebben opgemerkt worden gevraagd de politie van Nieuwerkerk te informeren via 0900-8844.

Bodegraven Inbraak in woning aan de Roerdomp De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Roerdomp. Op vrijdagavond 11 januari is in de woning ingebroken door middel van het wrikken van de voordeur. De deur was niet op slot gedraaid wat de inbreker(s) het mogelijk maakten de deur te openen. Uit de woning is onder andere een flatscreen en een computer weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --