Politie Haaglanden

Persberichten 14 januari

Haaglanden, 14-01-2008

23-jarige vrouw mishandeld
Den Haag Een 23-jarige vrouw raakte zondag 13 januari omstreeks 03.00 uur in een horecagelegenheid aan de Palacestraat gewond aan haar hoofd toen een andere vrouw een glas op haar hoofd kapot sloeg. De twee vrouwen kenden elkaar en vermoedelijk was een langdurende onenigheid de oorzaak van de mishandeling. Het slachtoffer is in een ziekenhuis onderzocht en bleek een hersenschudding te hebben. Zij heeft aangifte gedaan.

Te veel gedronken
Den Haag Agenten hielden zondagavond 13 januari om 23.45 uur een 40-jarige Hagenaar aan op de Koninginnegracht omdat deze met drank op achter het stuur zat. De automobilist werd aangehouden en blies op het politiebureau 430 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Op gestolen fiets door rood
Den Haag Twee Hagenaars van 17 en 18 jaar trokken zondagmiddag 13 januari de aandacht van surveillerende agenten door op de fiets tweemaal het rode verkeerslicht te negeren. De agenten besloten de jongens op de Elandstraat te controleren. Daar bleken de goeduitziende fietsen waarop zij door het rode licht fietsten, als gestolen gesignaleerd te staan. Op de vraag hoe de jongens aan deze fietsen kwamen, antwoordden zij de fietsen gevonden te hebben. Beide jongens werden hierop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De ouders van de minderjarige werden in kennis gesteld. Tegen beide jongens werd proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht bekent auto-inbraken
Den Haag Naar aanleiding van een melding van een auto inbraak in een parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade, hielden agenten zondagmiddag 13 januari omstreeks 16.00 uur een 47-jarige Hagenaar aan. De verdachte overhandigde de agenten direct het frontje van de autoradio. Tijdens het verhoor aan het politiebureau bekende de man nog vijf inbraken in autos. De politie onderzoekt deze zaken en maakte tegen de man proces-verbaal op.

Tram ontspoort door steentjes kinderen
Den Haag Een experiment van een 8-jarig meisje en een 10-jarig jongetje uit Den Haag met het leggen van steentjes op de trambaan op de Vuursteen had 13 januari omstreeks 17.00 uur grotere gevolgen dan zij zelf hadden voorzien. De kinderen dachten dat de steentjes zouden verpulveren, maar de gehele tram bleek te ontsporen door deze actie. De kinderen hebben hun actie zelf gemeld bij de trambestuurder en voor de verdere afhandeling wordt deze zaak besproken met de jeugdrechter. Er vielen geen gewonden.

Verdachte woninginbraak aangehouden
Den Haag Een 21-jarige Hagenaar is op 14 januari omstreeks middernacht aangehouden op de Vrederustlaan. Hij voldeed aan het signalement van een door de bewoner betrapte inbreker in een pand aan de Melis Stokelaan. De politie onderzoekt de zaak verder.

Gewonde bij kop-staartbotsing
Den Haag Een 14-jarig meisje uit Den Haag is 14 januari om 14.00 uur gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Ockenburghstraat. Zij zat op de achterbank van een auto die van achteren werd aangereden door een 66-jarige Nootdorpse automobilist. Laatstgenoemde zag te laat dat de auto met de vader en dochter stilstond. Het meisje is met nekletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Op een minibike
Delft De politie kreeg zondag 13 januari om 16.55 uur de melding binnen dat een jongen op een minibike rond reed. Op de Haydenlaan troffen ze een 13-jarige jongen uit Delft op de minibike aan. De jongen werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Vier jongens en vader opgepakt
Pijnacker Een oplettende getuige zag zondag13 januari om 17.40 uur dat vier jongens op de Boezemweg een plaatsnaambord losknipten. De getuige belde de politie en volgde de jongens die, toen ze hem zagen, in een auto stapten en wegreden. De politie trof al gauw de auto en de vier jongens aan op de Keuleweg. De vier in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Zoetermeer en Pijnacker bedachten eerder die dag dat het wel leuk zou zijn een plaatsnaambord in je slaapkamer te hebben. Helaas voor hen zag de getuige de diefstal en reageerde alert. Een vader van één van de jongens werd zo kwaad op zijn zoon, toen hij hoorde van de diefstal, dat agenten hem moesten tegenhouden. Toen de 55-jarige man uit Pijnacker een agent een klap gaf moest ook hij mee naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.